Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušajte sami

Donosimo recept kako zamijesiti i ispeći zdrav i jeftin kruh

kruh
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/7
25.02.2017.
u 07:34

Za dugu fermentaciju na određenu količinu brašna ide 0,02 posto kvasca, dva posto soli te 65 do 75 posto vode.

Za štrucu kruha od 750 grama potrebno je oko 500 grama brašna, mogu se kombinirati različite vrste. Ako ste se, primjerice, odlučili za integralno, kilogram domaćeg brašna koštat će oko 7 kuna. Ubaciti se mogu razne sjemenke i začini.

Za dugu fermentaciju na određenu količinu brašna ide 0,02 posto kvasca, dva posto soli te 65 do 75 posto vode.     

Kombinirajte vrste brašna. Brašno je potrebno prosijati, dodati kvasac i sol. Na 1/2 kg brašna ide 10 grama soli te 4 grama suhog kvasca. Umjesto suhog, može se staviti i 1/4 kockice svježeg kvasca.

Potrebno je otopiti ga u mlakoj vodi, dodati brašno i ostaviti na toplom mjestu da se diže.

Nakon što ste sve pomiješali, dodajte 325 g vode i miješajte rukom dok se sastojci ne spoje. Pola sata držite pokriveno pa maknite poklopac.

Oblikujte u kuglu i stavite u pokrivenu posudu u hladnjak na minimalno 18 do 24 sata. Premijesiti i ostaviti još dva sata. Pecite u gizanoj posudi sat vremena na 220 °C.

>>Tako su slatke, slasne i masne – donosimo vam neodoljive recepte!

>>Deset savjeta nutricionista kako se hraniti da sačuvate zdravlje​

Ključne riječi

Komentara 1

MR
mrdolek1
14:26 07.06.2017.

Od kada je to 0,02% od 500gr, 4gr?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije