Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet stručnjaka

Čuvate jaja u vratima hladnjaka? Evo zašto ih odmah trebate premjestiti

jaja
Foto: Thinkstock
01.04.2017.
u 11:21

Jaja su namirnica koja se brzo kvari pa ih je potrebno držati na hladnom mjestu, a vrata hladnjaka su zapravo najtopliji dio tog kućanskog aparata

Većina hladnjaka na svojim vratima imaju policu predviđenu za odlaganje jaja, a mnogi se njome i koriste te nakon kupovine odmah jaja prebacuju baš u tu policu.

No, to je potpuno krivo. Stručnjaci upozoravaju kako se jaja u toj polici na vratima hladnjaka ne bi trebala držati. Riječ je u tome što su vrata hladnjaka zapravo najtopliji dio i namirnice koje se ondje drže trebaju biti one koje nisu brzo kvarljive.

Jaja su namirnica koja se brzo kvari pa ih je potrebno držati na hladnom mjestu kako bi što duže ostala svježa i kako biste spriječili nastajanje bakterija poput salmonele.

Stručnjaci stoga savjetuju da se jaja u hladnjaku čuvaju na zadnjoj policiji hladnjaka jer je ona ujedno i najhladnija. Tako ćete spriječiti mogućnost razvijanja bakterija te jaja održati svježima. 

>> Bacate ljuske od jajeta? Nakon ovoga sigurno više nećete! 

>> Što će se dogoditi ako jedete jedno jaje na dan? 

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar sv.ilija
sv.ilija
15:08 01.04.2017.

Jel znaju stručnjaci koliku čovjek treba imati temperaturu u glavi da ovakvu glupost objavi u medijima

OV
Ovozemaljski
13:33 01.04.2017.

Zamolio bi bilo koga da mi objasni kako se postaje "strucnjakom"? Vidim da postoje strucnjaci za sva podrucja, pa bi i ja htio znati kako se to postaje. Inace u mom hladnjaku je temperatura 3-4 stupnja, valjda je onda naa vratima temperatura 25 stupnjeva, po tim istim strucnjacima! Jos ako mi netko moze pojasniti kako se dobiva titula "intelektualac"? Unaprijed hvala!

DU
Deleted user
17:23 01.04.2017.

Preporučam gdji Karolini da uključi hladnjak u struju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije