Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMOTORI USPJEHA

Žiri vodećih hrvatskih tiskanih medija bira gospodarstvenika i gospodarski događaj godine

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
30.09.2016.
u 14:37

Isticanjem najuspješnijih priča pokazujemo da su gospodarstvenici ključni nositelji stabilnosti društva, poručuju organizatori

Pod egidom ‘Pridružite nam se u razbijanju mitova i stvaranju bolje i uspješnije Hrvatske!’, Večernji list i Poslovni dnevnik, kao najrelevantniji i najutjecajniji medijski brendovi, pokreću izbor Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine, kojeg će izabrati stručni žiri. Dodjeljuju se četiri nagrade, jer će svog gospodarstvenika i gospodarski događaj godine izabrati i čitatelji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Oni su važniji od politike

U vremenu političke nestabilnosti gospodarstvo i gospodarstvenici ključni su nositelji stabilnosti društva. Hrvatskoj su potrebne promjene u svim sferama, s naglaskom na pozitivne i uspješne priče.

Domaći gospodarstvenici, unatoč često negativnom okruženju, promotori su izvrsnosti, inovacija i uspješnih pothvata.

– Želimo umjesto na političare i politička zbivanja, interes javnosti preusmjeriti na gospodarstvo i gospodarstvenike. Isticanjem pozitivnih primjera kao što su izvrsnost u poslovanju, izvozni uspjeh, otvaranje novih pogona, a time i radnih mjesta.

Gospodarstveni uspjesi poticaj su i za niz malih i srednjih poduzetnika i poruka mladima da ne napuštaju Hrvatsku – ističu organizatori.

Titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači čije poslovanje ili važnost presudno utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju gospodarsku i društvenu klimu. Bilo da se radi o izvoznom, investicijskom ili proizvodnom pothvatu, oni poboljšavaju Hrvatsku i njeno gospodarstvo. Pri nominaciji i izboru vodit će se prema pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, iznadprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta i izvozni uspjeh.

Svaki član žirija predlaže pet gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja koji su obilježili 2016. na način da prvoj osobi i događaju da pet bodova, drugoj četiri, trećoj tri, četvrtoj dva i petoj jedan bod. Pobjednici su osoba i događaj s najvećim brojem bodova.

Stručni žiri će nominirati i pet najboljih osoba i pet događaja koji će biti ponuđeni na glasanje čitateljima, a oni s najviše glasova čitatelja ponijet će titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Stručni žiri čine uglednici iz gospodarstva Hrvatske, vodeći stručnjaci i znanstvenici s polja ekonomije, koji su jamac izvrsnosti i snage izbora – Luka Burilović (predsjednik Hrvatske gospodarske komore – HGK), Davor Majetić (glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca- HUP), Marko Jurčić (savjetnik za gospodarstvo predsjednice RH), Heri Bezić (dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci), Vladimir Cini (dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku), Željko Garača (dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu) i Lajoš Žager (dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu).

U žiriju su i vodeći hrvatski novinari i urednici iz gospodarskog sektora: Anja Šeparović (HTV), Gordana Gelenčer (Nova TV), Miodrag Šajatović (Lider), Boris Mišević (RTL), Saša Ćeramilac (Al-jazeera), Ivan Hrstić (N1), Ljubica Gatarić (Večernji list) te Božica Babić, Marija Brnić, Vladimir Nišević i Mislav Šimatović (Poslovni dnevnik).

Ključni za sretne građane

Večernji listi i Poslovni dnevnik kroz sve svoje platforme učinit će izbor dostupnim najširoj zajednici i tako postati i promotor izvrsnosti i uspješnosti.

– HUP koji okuplja više od 6000 tvrtki jedan je od najglasnijih zagovornika interesa gospodarstvenika i pozitivnijeg odnosa prema poduzetništvu. Bez uspješnog gospodarstva nema uspješnih država, naprednih društava i sretnih građana.

Zato podržavamo i uvijek ćemo podržavati svaki projekt koji može pridonijeti poboljšanju poslovnog okruženja. Očekujemo da se kroz ovaj projekt prikažu brojne uspješne priče koje s velikim trudom i entuzijazmom kreiraju hrvatske tvrtke – kaže Majetić iz HUP-a, dok predsjednik HGK smatra da je “ovaj izbor sjajan projekt koji prepoznaje i nagrađuje izvrsnost u gospodarstvu.”

– Drago mi je što će poduzetnici dobiti potvrdu za svoj rad. Stalno naglašavam da su poduzetnici heroji današnjice koji stvaraju kvalitetan proizvod i otvaraju nova radna mjesta – poručuje Luka Burilović.      

>> Biramo gospodarstvenika godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije