Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završen Viroexpo

Više od 730 izlagača i 26.000 posjetitelja

Viroexpo
Foto: Viroexpo
1/8
02.03.2015.
u 15:50

Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice je rekako kako '' Viroexpo pokazuje ono što se mnogima u Hrvatskoj čini nemogućim"

Završen je je jubilarni 20. Viroexpo, Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici kojeg je između ostalih posjetila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Na 20. “VIROEXPO-u” izlagalo je 731 izlagača iz 26 zemalja, od čega 232 izlagač iz 25 stranih zemalja: Albanije, Austrije, Azerbajdžana, Belgije, BiH, Crne Gore, Češke, Francuske, Indije, Italije, Kazahstana (koji se predstavio prvi put na sajmu), Kine, Kosova, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Turske i Ukrajine, te izlagači iz Hrvatske. Ovogodišnja zemlja partner bila je Mađarska, a sajam je posjetilo 26.700 posjetitelja.

Najviše izlagača iz stranih zemalja bilo je iz BiH 86 (od čega iz Tuzle 28, Mostara 20, Brčkog 17, Bihaća 11, Doboja 10), Mađarske 54, Slovačke 26, Srbije 22 (od čega iz Kikinde 15, Zaječara 7), Češke 11, Njemačke 5, Indije 2,...

Jedan od najvećih sajmova u Hrvatskoj

 - S velikim zadovoljstvom prihvatila sam poziv župana Tolušića da otvorim jedan od najvećih sajmova u Hrvatskoj i drago mi je da sam se pozivu moga odazvati. Svima koji su doprinijeli uspjehu i dugovječnosti sajma čestitam na uloženom trudu, radu i predanosti, na doprinosu razvoja gospodarstva i uspješnoj promidži hrvatske tradicije i kulture. Ovaj sajam potiče poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike da se povežu, udruže i prošire gospodarsku suradnju, kako bi se iskoristili naši potencijali, među kojima su najveća vrijednost naši ljudi. Istakla je potrebu jačanja gospodarske suradnje s državama EU, osobito u okviru Višegradske skupine, naglašavajući da bi prometno povezivanje između Jadrana i Baltika omogućilo snažniju prometnu, pa time i gospodarsku integraciju srednjeeuropskog prostora, čime se otvora prostor i novim investicijama. Na nama je da pronalazimo nova tržišta, a u nastupu na njima da pomažemo našim poduzetnicima, kazala je predsjednica Grabar Kitarović prilikom ostvaranja sajma.

Sajamska bajka

Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice je rekako kako '' Viroexpo pokazuje ono što se mnogima u Hrvatskoj čini nemogućim".

 - Ovdje se razvila sajamska bajka, priča o boljoj Hrvatskoj i to u malim gradu na početku Slavonije, u sredini koja je najudaljenija od bilo kakvih brzih cesta i autocesta, u županiji s najnižim BDP-om po glavi stanovnika, u gradu i okolici koja nema pravoga hotela koji može primiti autobus gostiju. Sajam je to koji nema vlastite sajamske hale i zaposlene profesionalce. Iz godine u godinu raste bez obzira na krize koje su puno veće sajmove zatvorili. Zbog svega toga Viroexpo je hrvatsko čudo, kazao je Kirin.

 - Jubilarni 20. sajam Viroexpo, kontinuitet je inicijative Ivana Slamića, predsjednika HGK – Županijske komore Virovitica, da i Virovitica ima svoj sajam u kojem Hrvatska gospodarska komora participira, organizacijski i financijskom potporom, od samog početka. Viroexpo je sajam koji može biti predložak uspješnosti u sinergijskom djelovanju svih čimbenika relevantnih za gospodarski život, kazao je Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

>> Predsjednica: Hrvatska mora bolje iskoristiti svoje članstvo u EU

Komentara 1

MI
mivioni
07:11 03.03.2015.

Novo vodstvo HGK predvođeno s Lukom Burilović ulijeva optimizam u Hrvatsku instituciju gospodarstva.Čovijek koji dolazi iz gospodarske branše zna i umje pomoći svakom gospodarstveniku i čini sve da članice komore imaju usluge prikladne njihovim potrebama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije