Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBROVNIK

Valamar je primjer da se u Hrvatskoj može dobro raditi

Otvoren hotel Valamar President u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/14
18.06.2014.
u 22:54

Ministar Lorencin: Do zadnjeg dana svog mandata zalagat ću se da se PDV turizmu smanji i vrati na staro

Kompanija koja je u proteklih desetak godina u hrvatskom turizmu investirala dvije milijarde kuna, a samo u Dubrovniku oko 900 milijuna, ovoga je tjedna dubrovački turizam obogatila za još dva visokokategornika. U utorak je otvoren preuređeni Valamarov hotel Argosy, koji sada nosi četiri zvjezdice, a u srijedu i Valamarova perjanica i prvi hotel s pet zvjezdica  - dubrovački President. Ove su dvije investicije vrijedne oko 200 milijuna kuna, a President je tijekom preuređenja dobio i novo krilo, te stotinjak novih soba. 

- Prihodi su se u posljednjih desetak godina udeseterostručili, ali profita i dalje nema. Ovo definitivno nije posao u kojem se novac brzo vraća. Povećanje PDV-a dodatno je smanjilo profitabilnost, ali i usporilo investicije. No, vjerujemo u Hrvatsku, proputovao sam zemaljsku kuglu, ali ovo je uistinu najljepše mjesto na svijetu - kazao je na svečanom otvorenju Presidenta predsjednik Nadzornog odbora Valamar grupe Gustav Wurmbock, koji se ne slaže s uvriježenom predodžbom da je investitorima u Hrvatskoj nemoguće probiti se kroz šumu propisa, administrativnih zavrzlama itd. - Pozvao bih investitore da dođu u Dubrovnik, da dođu u Hrvatsku. Mi smo primjer da se posao ovdje može dobro raditi.

Ministar Darko Lorencin, koji je svečano otvorio preuređeni President, kazao je da je povećani PDV bila nužnost, ali i da je vraćanje stope na staro njegova misija kojoj će biti posvećen do zadnjeg dana svog ministarskog mandata.

-  To jest bio polukorak unatrag za turizam, ali neizbježan kako bi sačuvali stabilnost sustava - rekao je Lorencin, dodajući da je privatni sektor u Hrvatskoj odradio 80 posto posla te da je sada na javnom sektoru da se intenzivno posveti razvoju destinacije.

>> Šest milijuna kuna za treću zvjezdicu hotela Slaven

Komentara 11

DU
Deleted user
23:15 18.06.2014.

Valamar je primjer kako se cijedi radnike, kako ih se zaposljava na ugovore po tri mjeseca da im se ne bi moralo placati godisnji, kako im sobarice za 70+ satni tjedan bez petka i svetka zaradjuju 3000 kuna, kao i kuhari i konobari, kako se radnike bez milosti otpusta ako obole,... Valamar je stetan za hrvatski turizam jer nabija cijene do neba i tako gubimo goste... Jedini za koga je Valamar dobar je njegov vlasnik "grof" Eltz (koji usput receno blati Hrvatsku u inozemstvu gdje stigne)! Lorencin kao Istrijan bi to trebao znati!

HR
hrxxx111
23:10 18.06.2014.

Valamar je primjer da se u Hrvatskoj može dobro raditi. Ali raditi u Valamaru, to je vec sasvim druga prica.

BA
bassland
23:19 18.06.2014.

Ko je, pod kojim uvjetima, i misleći na šta (obzirom da na domaće stanovništvo, potporu struci kroz pomaganje škole te suradnju s gradom sigurno nije) prodao Plavu Lagunu, Rivieru...itd? Ne bulaznite s tim belosvjetskim jajarima i ministrima koji klimaju glavom i prostiru im crvene tepihe. To su paraziti, ne uspješne turističke firme. Sramite se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije