Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATNA ZARADA

Uz skupljanje praznih boca, sve sve masovnija i prodaja papira

novine
Foto: Borna Filić/PIXSELL
28.11.2013.
u 19:34

Tisak i Konzum otvorili su 15 novih lokacija za otkup starog papira u Zagrebačkoj županiji. Plaćaju 50 lipa za kilogram sortiranog papira, a ograničenje je 150 kilograma papira po osobi u jednom danu

Tisak i Konzum otvorili su 15 novih lokacija za otkup starog papira u dućanima Super Konzuma u Zagrebačkoj županiji. Ovu su uslugu uveli tijekom ljeta i trenutačno postoji 35 lokacija u Hrvatskoj za otkup starog papira. Poručuju da je papir vrijedna sirovina koja se može reciklirati do sedam puta, a otkupljuju ga po cijeni od 50 lipa za kilogram sortiranog papira.

Ponovno oživljavanje skupljanja starog papira, koje je bilo aktualno u proteklim desetljećima, uz prazne boce, građanima bi moglo postati dodatni izvor prihoda. 
U obzir dolaze novinski papir, leci, časopisi i katalozi koje prije predaje treba sortirati.

Prodavači papira dobivaju potvrdu o otkupu koju mogu unovčiti na kioscima Tiska u roku od 72 sata. Ograničenje je 150 kilograma papira po osobi u jednom danu. 

Nove lokacije za otkup su dućani u Zaprešiću, Samoboru, Velikoj Gorici, Jastrebarskom, Vrbovcu, Dugom Selu, Ivanić Gradu te u Zagrebu na Črnomercu, u Dankovečkoj, Vukovarskoj, Sarajevskoj, Dupcu, Španskom, Botincu i Sesvetama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije