Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐĐ ELEKTROmont

Uložili otpremnine, sada zarađuju i čekaju nove poslove

đđ Elektromont
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
28.08.2015.
u 09:30

U sindikatu nisu zadovoljni jer su se nadali da će u tvrtki nastaviti raditi većina otpuštenih radnika

Nakon što je uprava slavonskobrodskog Đure Đakovića odlučila kroz proces restrukturiranja izaći iz elektromontažne djelatnosti, radnici ugašenog Elektromonta našli su se pred izborom – preuzeti vlasničku i poslovnu odgovornost za novu, privatnu tvrtku ili otići na burzu. Za prvu opciju opredijelilo se tridesetak od 82 radnika, od kojih je njih 25 u novu tvrtku uložilo i dio svojih otpremnina. Preostali su završili na birou ili mirovini, neki odrađuju otkazni rok, a neki su pronašli drugi posao.

U sindikatu nisu zadovoljni jer su se nadali da će u tvrtki nastaviti raditi većina radnika kojima su otkazani ugovori o radu. U novoj tvrtki Elektromontaža, međutim, najavljuju nove poslove i nadaju se svijetloj budućnosti.

Nadamo se da će radnici koji trenutačno odrađuju otkazni rok ostati i da ćemo imati pedesetak zaposlenih. Počeli smo zarađivati, većina preuzetih poslova u inozemstvu još je aktivna, a dio posla očekujemo i kao podizvođač za elektroradove za Đuru Đakovića kaže Dragan Bogunović, direktor ĐĐ Elektromontaže.

>>Đuro Đaković proizvodit će vagone-cisterne za Francuze

>>Crobexi crveni, Đuro Đaković porastao za 21,09 posto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije