Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRUGLI STOL

Ulaganja donosi sinergija poduzetnika i lokalnih vlasti

Okrugli stol
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
04.09.2014.
u 19:54

U Podravini je grad Ludbreg jedan od ključnih nositelja gospodarskog razvoja cijele regije

Ludbreg je jedan od nositelja gospodarskog razvoja Podravine, a sam grad ima dugogodišnju tradiciju poduzetništva, kazao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić na okruglom stolu Poslovnog dnevnika “Misli lokalno, djeluj globalno”, koji se danas održao u nazočnosti velikog broja poduzetnika u tom gradu. – Investicije se ne događaju slučajno, nego je to uvijek posljedica sinergije interesa poduzetnika i nastojanja lokalnih vlasti. Problemi koje lokalna zajednica može riješiti brzo i jednostavno za poduzetnike često predstavljaju nepremostive planine zbog kojih ponekad i odustaju od investicije.

- Kvalitetan odnos gradskih vlasti i poduzetnika donosi kvalitetno okruženje od kojeg svi profitiraju , kazao je Bilić najavljujući ulaganja više desetaka milijuna kuna u idućih nekoliko godina u Ludbregu.

Svoje mjesto pod suncem u Ludbregu je našla i tvrtka Ducati komponenti. Dražen Crnković, direktor tvrtke, objasnio je na okruglom stolu da je teško opstati u konkurenciji razvijenijih i jeftinijih tržišta.

– Naše su prednosti upornost, kvaliteta i fleksibilnost. Svjesni smo da naša matica ima tržišta na kojima je radna snaga jeftinija nego u Ludbregu. No, kvaliteta i činjenica da uvijek možemo brzo reagirati na svaku narudžbu ostavlja nas na životu – kaže Crnković.

U Ludbregu je i sjedište tvrtke Energy Plus koja se bavi LED rasvjetom.

– Nove tehnologije omogućile su nam poslovno profiliranje. Cilj nam je LED tehnologiju proširiti u Hrvatskoj, što bi nam omogućilo i snažniji nastup u izvozu pa smo uložili u niz tvrtki koje se bave ovom tehnologijom - kaže Zvonko Magić, direktor Energy Plusa.

>> Vrdoljak: I ja sam nestrpljiv, rezultati su trebali doći u prvim kvartalima

>> Zaradili smo na dionicama pa pokrenuli svoj biznis

Komentara 1

Avatar film
film
01:43 06.09.2014.

...priče za malu djecu...nakon nesposobnog sdpeovog gradonačelnika krobota dobili smo još nesposobnijeg bilića...istina je da ludbreg stagnira i nikad nije bilo lošije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije