Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
elitni turizam

Ulagači u Brijune ne bi obnavljali komunalije

brijuni
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
27.02.2015.
u 06:50

Trošak za odvodnju, struju... na Velom Brijunu 100 mil. kn

Tri desetljeća u odvodnju, telekomunikacije, struju... na Brijunima nije uložena ni kuna. A bez nove infrastrukture, što je investicija od 70 do sto milijuna kuna, nema razvoja elitnog turizma na Velom Brijunu.

– Te troškove ne želi preuzeti 99 posto investitora – kaže Branko Bogunović iz konzultantske kuće Horwath HTL, koja je radila koncept budućeg korištenja brijunskog otoka.

– Načelnog interesa na međunarodnom investicijskom tržištu za koncesiju na Brijunima ima. Zainteresirani su i turoperatori i hotelski brendovi. Ali, prvo se mora srediti brijunsku infrastrukturu. Prvi test će biti skori neobvezujući, a do kraja godine i obvezujući natječaj za investitora u konferencijsko-odmorišni resort s 500 soba, teniskim i igralištem za golf te spa zonom. Pripremaju se izmjene prostornog plana, za što će trebati oko pola godine.

– Ni infrastruktura ne mora biti zapreka. S investitorom se može potpisati ugovor u kojem će stajati da taj dio država preuzima na sebe – kaže Robert Pende, pomoćnik ministra turizma.

>>Brijuni: Može 100 soba više i golf i tenis na 8000 kvadrata

>>U Nacionalnom parku Brijuni novi projekti inovativnog turizma

Komentara 6

VV
Vrazje Vjestice
09:09 27.02.2015.

100 milijuna? pa zar septičke praznite avionima? a i što ste mislili, da ćete investitoru uvaliti derutne objekte koji nemaju niti osnovno i za to ubirati masnu lovu???

DU
Deleted user
08:59 27.02.2015.

Naj bolje trošak komunalija prebaciti na državu a lokalna uprava da troši na bakanalije, derneke i naravno nove Audije.

MP
max.planck.923724
15:41 27.02.2015.

hahahah davanja državi....Oderi miki i 200mil...nitko nije retardiran uć u takav posao..a naši promjene zakone pa to poraste i na 3 puta u roku godine dana...plus koji novčić za ubrzanje ili će skupljat papire 20god...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije