Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panamski dokumenti:

U skandal upleteno najmanje 28 njemačkih banaka

'Policemen carry bags in front of the Deutsche Bank headquaters in Frankfurt, April 28, 2010. German prosecutors said on Wednesday they have searched more than 230 sites in a probe based on suspicions
Foto: 'JOHANNES EISELE'
1/2
05.04.2016.
u 23:40

Barem 14 od tih 28 njemačkih banaka upletenih u globalni skandal osnovalo je, u svrhu skrivanja imovine, više od 1200 fiktivnih offshore tvrtki, piše njemački dnevnik

Najmanje 28 njemačkih banaka zadnjih se godina koristilo uslugama tvrtke Mossack Fonseca koja je pomagala bogatima izbjegavanje plaćanja poreza, navodi u utorak njemački list Süddeutsche Zeitung koji je i otkrio aferu Panamski dokumenti u suradnji s međunarodnim konzorcijem istraživačkih novinara.

Barem 14 od tih 28 njemačkih banaka upletenih u globalni skandal osnovalo je, u svrhu skrivanja imovine, više od 1200 fiktivnih offshore tvrtki, piše njemački dnevnik.

U tome je prednjačila Deutsche bank koja ih je osnovala oko 400, navodi list u utorak. Martin Jaeger, glasnogovornik njemačkog ministra financija Wolfganga Schaeublea kazao je kako se nada da će se zbog afere povećati pritisak na one koji se bave financijskim kriminalom.

"Ovo može biti trenutak poticaja da se na takve kriminalne poslove uvedu restrikcije, ali se takva praksa ne može odjednom prekinuti čarobnim štapićem," kazao je Jaeger.

>> Nijemcima krediti bez kamate, naše banke drže 11 milijardi kuna kod Vujčića

Komentara 5

Avatar superhik74
superhik74
18:11 06.04.2016.

Ha, ha, ha...lovili Putina a ulovili sebe (Sud Deutsche Zeitung), svoje banke. Ha, ha, ha...pa ovo je za umrijeti od smijeha. Nigdje nema Putina ali zato su nasli oca David Cameron-a, islandskog premijera, Petra Porosenka, saudijskog kralja Salmana, katarskog emira itd. itd.

ST
Stipan
07:09 06.04.2016.

Pišite o našima, ili vam je zabranjeno.

Avatar plejer_as
plejer_as
07:52 06.04.2016.

sad će nać nekog našeg dalmatinca, kao i obično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije