Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaduženje

U Londonu počeli razgovori s kupcima hrvatskih obveznica

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
03.03.2015.
u 07:15

Nervoza zbog Grčke splasnula, prinosi na obveznice perifernih zemalja eurozone padaju

Ministarstvo financija najavilo je još jedan izlazak na inozemno tržište, a prema agenciji Reuters razgovori s kupcima hrvatskih državnih papira počeli su jučer u Londonu i nastavljaju se u Njemačkoj. Nema službenih informacija o izdanju obveznice u čiju su se promociju uključile četiri banke – Barclays, Erste Group, JPMorgan i UniCredit.

Prije se spominjalo da bi Vlada u rano proljeće mogla tražiti oko milijardu eura, a ovaj izlazak na tržište poklopio se s oštrim upozorenjem iz Europske komisije da zemlja mora priložiti plan dodatnih reformi ili će biti pokrenuta procedura za otklanjanje makroekonomskih neravnoteža.

Nakon što je splasnula nervoza oko Grčke, na inozemnim tržištima dolazi do daljnjeg pada prinosa na vrijednosne papire kod većine perifernih zemalja eurozone, a ponajviše kod Portugala i Slovenije. Hrvatska se posljednji put zadužila oko četiri posto.

>> Narodne obveznice samo ako će se njima financirati projekti

Komentara 1

R0
R00kie
08:08 03.03.2015.

dok su kamate niske treba refinancirat sto vise obveznica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije