Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRUGLI STOL

Tolušić: Razvoj ruralnih područja nezamisliv je bez fondova EU, dosad je povučeno premalo

tomislav tolušić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
07.02.2017.
u 13:30

"Tek bi funkcionalna i fiskalna decentralizacija generirale značajne uštede i poboljšale investicijsku klimu"

S ciljem poticanja decentralizacije i jačanja uloge županija ovog je utorka u zagrebačkom kongresnom centru Forum u organizaciji Poslovnog dnevnika i Hrvatske zajednice županije (HZŽ) održan okrugli stol na temu razvoja lokalne zajednice uz pomoć EU fondova i osnažene poljoprivrede.

„U procesu premošćivanja s trenutne situacije prema boljoj budućnosti upravo je lokalna zajednica najvažniji faktor, a s ovog mjesta bi danas trebalo poslati poruku da znamo, možemo i hoćemo“, u uvodnom je obraćanju naglasio glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević.

Kako je istaknuo Tomislav Tolušić kvalitetan razvoj ruralnih područja nezamisliv je bez sredstava EU fondova. „Do 2020. godine imamo 2,4 milijardi eura iz EU fondova na raspolaganju, a do sada je povučeno premalo, što svakako planiramo ispraviti.

Pritom, drugi ključan faktor decentralizacije sustava bez koje nećemo moći razvijati područja. Donošenje odluka i upravljanje resursima treba spustiti na razinu regionalne samouprave“ kazao je ministar.

Takvo mišljenje dijeli i predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk koji smatra da iako županije bilježe odlične rezultate u provedbi određenih kapitalnih projekata vremena za odmor zapravo - nema.

„Tek bi funkcionalna i fiskalna decentralizacija generirale značajne uštede i poboljšale investicijsku klimu, a najbolje bi se provela u okvirima sadašnjeg županijskog sustava“, poručio je.

>> Svi štite svoje, a nas kritiziraju zbog kupujmo hrvatsko

Komentara 2

OB
ObrenM
12:58 08.02.2017.

Zasto dizemo glas na najboljeg ministra svih ministarstava dosadasnjih hrvatskih vlada?

SO
sofisticated
15:58 07.02.2017.

eu fondovi ovo eu fondovi ono koja j...na mantra.Da smo normalna drzaava što nismo mogli bi sve sami rješit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije