Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija

Todorić i Tedeschi među 50 najmoćnijih stranaca

ivica todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
09.02.2016.
u 07:15

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić na drugome mjestu i većinski vlasnik Atlantic grupe Emil Tedeschi na 14. mjestu među najmoćnijim su ljudima u Srbiji

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić na drugome mjestu i većinski vlasnik Atlantic grupe Emil Tedeschi na 14. mjestu među najmoćnijim su ljudima u Srbiji, tvrde novinari srpskog Blica u tekstu o “50 stranaca koji drmaju Srbijom”. Dva Hrvata među najutjecajnijim su gospodarstvenicima. Todorić tako u Srbiji drži tvornicu zamrznutih proizvoda Frikom, tvornicu ulja Dijamant, tvornicu vode Minela, trgovački lanac IDEA, a preuzimanjem Mercatora preuzeo je i srpske prodavaonice Rode. Kako navode, godišnji mu je prihod sedam milijardi eura i zapošljava više od 64.000 ljudi.

I Tedeschi se proširio na susjedno tržište, na kojem su kompanije Soko Štark, Grand Prom, Foodland, distributer Atlantic Brands te proizvodni pogoni Palanački kiseljak i Multivita. Na prvom je mjestu najmoćnijih u Srbiji, kako donosi Blic, Kiril Kravčenko, generalni direktor srpske kompanije NIS. Osim gospodarstvenika, na listi su i političari, među kojima veleposlanici Njemačke, SAD-a i Rusije koji su na trećoj i četvrtoj, odnosno šestoj poziciji, a na petoj je šef izaslanstva Europske komisije u Srbiji. 

Komentara 5

R0
R00kie
08:53 09.02.2016.

ajmo krenite pljuvat jer tko god uspije u RH treba ga popljuvat i optuzivat, nedaj boze da netko radi i placa poreze

JO
joeamerican
14:17 10.02.2016.

tog todorica jednostavno. neke stvari preispitat. a. nadam se da ce neko os novih. ljudi malo todorica preispitat.. jer nije da. nema masla na glavi ..

OK
okus
07:50 09.02.2016.

S cijim parama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije