Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVESTICIJE

Tisno potiče gradnju malih hotela

14.03.2016., Sibenik - Saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin odrzao konferenciju za medije na temu izglasavanja sutrasnjeg proracuna - sa osvrtom na otoke. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
23.05.2016.
u 06:30

Općina Tisno na kraju godine u proračunu uvijek ima viška

Načelnik općine Tisno Ivan Klarin poziva ulagače da investiraju u gradnju malih hotela na području općine, slobodnog građevinskog zemljišta ima, a općina će svakom ulagaču kroz olakšice pomoći s oko 1 do 1,5 milijuna kuna.

– S obzirom na to da je potražnja za smještajem ljeti mnogo veća od ponude, a postojeći veći hoteli na slaboj razini kvalitete, te da imamo slobodnog zemljišta i viška novca u proračunu, omogućujemo ulagačima da od sljedeće godine grade male hotele koji će morati biti na razini najmanje četiri zvjezdice, imati kapacitet od 10 do 20 soba, a u deset godina neće smjeti mijenjati namjenu. Potencijalne ulagače oslobađamo plaćanja komunalnog doprinosa, koji se u prosjeku plaća u iznosu od pola do milijun kuna, te plaćanja komunalnih naknada kroz pet godina – objašnjava Klarin. Dodaje da interesa ima, a lokacije na kojima bi se gradili mali hoteli na raznim su područjima. Primjerice, u starim jezgrama gdje investitori kupuju stare derutne kuće te ih obnavljaju. Općina Tisno na kraju godine u proračunu uvijek ima viška. U prošloj godini iznosio je devet milijuna kuna, a uz višak od prijašnjih godina, općina ima 20 milijuna kuna proračunskog viška.

– Novac je oročen u jednoj poslovnoj banci, do sada smo ih plasirali prateći veće investicijske projekte, a sljedeće godine uložit ćemo sredstva u neku gospodarsku investiciju, o čemu još nismo donijeli odluku, ali smo na tragu toga da je bolje višak uložiti u poduzetnički projekt nego sredstva držati oročena na banci – zaključuje Klarin.

>> SDP-ovac zbog ukidanja Hitne poziva na blokadu prometa: 'Ovo moramo zaustaviti SILOM'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije