Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Adria Hotel Forum

Što turizmu treba, premijer Orešković čut će iz prve ruke

tim orešković
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
10.02.2016.
u 07:00

Na investicijskoj konferenciji bit će predstavljena anketa o tome što menadžeri najvećih hotelskih kuća u nas vide kao prepreke za više investicija

Danas će se u Zagrebu na hotelsko-investicijskoj konferenciji Adria Hotel Forum okupiti tristotinjak sudionika iz zemlje i svijeta, a što domaćem turizmu treba, koliko je (ne)atraktivan potencijalnim investitorima i koji su najnoviji turistički trendovi u svijetu, iz prve će ruke čuti i premijer Tihomir Orešković. Predsjednik Vlade, koji ne krije da su mu investicije jedan od prioriteta, otvorit će konferenciju na kojoj bi trebali biti uspostavljen dragocjeni kontakti s investitorima koji su najavili dolazak. Na forumu će, među ostalima, sudjelovati predstavnici hotelske Intercontinental Grupe, Hyatt Internationala, Dogus grupe, kompanije South European Investment, fonda NCH Capital, globalnog portala Trip Advisor... Na četvrtom Adria Hotel Forumu, koji se nametnuo kao međunarodno prepoznatljiv događaj u ovom dijelu Europe, bit će predstavljeni i nalazi ankete provedene među menadžerima 25 najvećih domaćih turističkih kompanija.

– Tražili smo da navedu deset najvećih ograničenja na koja investitori u hrvatski turizam nailaze. Rezultate još obrađujemo, ali potvrđuju da je porezni okvir jedna od najvećih prepreka. Također, za investitore je demotivirajući i model upravljanje prostorom, odnosno urbanistički planovi i komplicirana procedura izdavanje dozvola – otkriva dr. Sanja Čižmar iz zagrebačkog Horwath HTL-a, jednog od partnera Adria Foruma. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije