Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turističko vijeće HTZ-a

Sezona izvrsna, dug za boravišnu pristojbu 32 milijuna kuna

turizam
Grgo Jelavić/Pixsell
05.12.2016.
u 23:26

U jedanaest mjeseci Hrvatska je imala 1,5 milijuna turista i 11,5 milijuna noćenja više nego lanjske godine

Do prosinca je Hrvatska imala 1,5 milijuna turista i 11,5 milijuna noćenja više nego lani, a odličan je bio i sam studeni s 270.000 gostiju i 740.000 noćenja, čulo se na sjednici Turističkog vijeća.

Koliko bi, pak, sezona trebala biti bolja da svi u turizmu ispunjavaju svoje obveze? S današnjim je danom, naime, ostalo neuplaćeno čak 32 milijuna kuna boravišne pristojbe. Dužnika je natprosječno puno u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje turističke tvrtke na ime boravišne pristojbe duguju 14 milijuna kuna.

Bit će zatražena pomoć Ministarstva financija i Carinske uprave da se dug utjera. Na Vijeću je odlučeno i da se s minimalno 200.000 kuna potpomogne rad Hrvatske gorske službe spašavanja. Turizam bez HGSS-a ne može, rečeno je. HGSS ne spašava samo turiste nego i turističke destinacije, pa će se razmotriti i dugoročniji način financiranja.

>>Tomislav Varga: Sezona 2017. bit će još bolja

>>Skijalište, hotel i paviljone HOC-a Bjelolasica prodaju za 16,7 mil. kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije