Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštra konkurencija

Sezona 2017. ovisi o brzini kojom će oživjeti turski turizam

turizam
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/4
25.10.2016.
u 15:30

Kolovoz se više ne treba reklamirati, 45% Talijana dolazi tada, šansa je izvan sezone, smatra direktor HTZ-a u Italiji B. Curić

Za lovorike u turizmu vremena nema. Uspješna sezona u kojoj je još tijekom rujna nadmašen kompletan prošlogodišnji rezultat već je prošlost i turizam gleda prema 2017. Može li iduća godina biti još bolja od vrlo dobre 2016.? Trendove će po običaju diktirati Nijemci, kojih je u Turskoj ove godine bilo milijun manje nego 2015. i kojih je k nama istovremeno došlo oko sto tisuća više.

– Dogodine se neizbježno očekuje zaoštravanje konkurencije i povratak Turske na tržište. Svakako ne na brojke kakve je Turska imala u 2015., ali, ako ne bude većih incidenata u toj zemlji, sezona će u Turskoj biti bolja nego ove godine – uvjeren je Romeo Draghicchio, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj, koji vjeruje da hrvatski turizam može ostati na uzlaznoj putanji u Njemačkoj. Iznevjeriti ne bi smjeli ni Talijani, koji, također, tradicionalno spadaju u najbrojnije hrvatske goste.

– Francuska, Španjolska i Grčka su najpopularnije ljetne destinacije Talijana, ali u tom krugu je i naša zemlja, koju je za devet mjeseci 2016. posjetilo više od milijun talijanskih turista. I to njih čak 45 posto samo u kolovozu. U tom mjesecu rasta ne može biti, na više Talijana možemo računati samo ako ih uspijemo privući u lipnju, srpnju i rujnu. Praznici dobro ‘padaju’, bit će mogućnosti spajanja u duge vikende i to je prilika – smatra Branko Curić, direktor HTZ-a za Italiju, koji procjenjuje da bi plus iz Italije u 2017. mogao iznositi oko tri posto. Slično se očekuje i iz Slovenije, odakle je Hrvatska ugostila milijun turista puno prije nego lani.

– Rastemo svake godine, a optimistični smo i oko 2017. Iako, Slovenija ipak ima 2,1 milijun stanovnika i brojke ne mogu rasti unedogled – kaže direktorica HTZ-a u Sloveniji Metka Bradetić.

>> Dalmatinci više nisu rekorderi, sada se u Zagreb najviše doseljavaju Slavonci

Komentara 1

DU
Deleted user
20:37 25.10.2016.

mislim da turski turizam nekih 10 godina nema vise nikakve sanse. pogledajte onog u egiptu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije