Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOZNATA KOMORA

Kako se upravljalo novcem: Tvrtke, stanovi, mercedesi, umjetnine...

Nadan Vidošević
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
28.03.2014.
u 11:00

Sabina Škrtić razriješena dužnosti v.d. predsjednice HGK

HGK u posjedu ima tvrtku Meranija u Rijeci s temeljnim kapitalom od pet milijuna kuna, za koju se ne zna čime se bavi, a predsjednica Nadzornog odbora je Zdenka Peternel. Kako se prije pisalo, preko nje je HGK u vlasništvu držao već godinama zatvoreni hotel Panorama.

Komora je prije nekoliko godina kupila zemljište u zagrebačkom Stenjevcu na kojem se trebao graditi stambeni objekt, ima i četiri prazna stana u Zagrebu sa 60 parkirališnih mjesta, investiciju Razvojni centar u Karlovcu i jednu u Otočcu, za koje svrha nije jasna, tri garažirana mercedesa koja nisu bila u upotrebi, nego navodno namijenjena “delegaciji”, umjetnine vrijedne 18,1 milijun kuna te 2000 predmeta koji nisu uknjiženi i nemaju oznaku, ili jesu uknjiženi, ali ih nema.

Dio je to rezultata tzv. clean starta koji je utvrdio da se loše upravljalo novcem HGK za vrijeme Nadana Vidoševića. Neke dijelove nalaza predstavila je jučer na Skupštini HGK v.d. predsjednica Sabina Škrtić, koja je razriješena dužnosti zbog dolaska na mjesto predsjednika Luke Burilovića 1. travnja.

– Znam za teškoće gospodarstva te ću stoga biti vođen interesima članica. Komori slijedi reforma, a uključit će i smanjenje broja zaposlenika – rekao je Burilović.

>> Ima li Luka Burilović valjane uvjete za predsjednika HGK?

Komentara 3

KU
kumrovčanin
10:15 28.03.2014.

Ima i u Klaićevoj ulici u Zagrebu ogroman prostor u kojem su i njezine novine.

MK
MKGRA
20:49 28.03.2014.

Imaju oni i kuću u Briselu koju su koristili za privatne potrebe umjesto da su omogućili onima koji im plaćaju članarinu da ju koriste kada idu u radni posjet u EU a ne da moramo plaćati skupe hotele

Avatar tajar
tajar
17:02 27.03.2014.

Clean start? Ma nemojte!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije