Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐEVINSKO PODUZEĆE

Ruski milijarder preuzima Hidroelektru Niskogradnju

hidroelektra niskogradnja
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
10.10.2016.
u 10:24

Gljadelkin je vlasnik i 51,33 posto dionica Instituta IGH koji je preuzeo 2014. nakon što je kompanija prošla kroz predstečajni postupak

Na stranicama Zagrebačke burze objavljena je ponuda za preuzimanje Hidroelektre Niskogradnje, a tog zagrebačkog građevinara preuzima ruski poduzetnik Sergej Gljadelkin te dioničarima nudi 20,52 kune po dionici, javlja Tportal.

Objava za predaju ponude za preuzimanjem nastala je sredinom kolovoza kada je Gljadelkin kupio 59.991 dionicu, čime je dosegnuo udio od 34,21 posto vlasništva u Hidroelektri. 

Kako se objašnjava u ponudi, cijena od 20,52 kune u skladu je sa zakonskim odredbama. Preostaje vidjeti koliko će se dioničara odazvati na Gljadelkinovu ponudu s obzirom na to da je zadnja cijena te dionice na Zagrebačkoj burzi iznosila 25 kuna. Prema procjeni koju je platio ruski poduzetnik, fer vrijednost dionice iznosi 15,18 kuna

Gljadelkin je vlasnik i 51,33 posto dionica Instituta IGH koji je preuzeo 2014. nakon što je kompanija prošla kroz predstečajni postupak. 

>> Dioničari traže poništenje predstečaja Hidroelektre

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije