Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivaN VRDOLJAK najavio

Od 1. travnja jeftiniji plin za kućanstva!

Ivan Vrdoljak
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
02.03.2015.
u 11:30

Sada smo u izradi plana za cijenu plina, i iskreno se nadam da ćemo vrlo brzo izaći s informacijom o pojeftinjenju, kaže Vrdoljak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je smanjenje cijena plina za kućanstva još prije Uskrsa, odnosno od 1. travnja.

– Sada smo u izradi plana za cijenu plina, i iskreno se nadam da ćemo vrlo brzo izaći s informacijom o pojeftinjenju. U kojem postotku, još uvijek ne znamo, ali predviđam da će od 1. travnja domaćinstva plaćati jeftiniji plin – rekao je Vrdoljak gostujući u Poslovnom tjednu Hrvatskog radija.

Hrvatska ne može imati nacionalnu energetsku politiku jer one već odavno ne postoje, ustvrdio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak gostujući u Poslovnom tjednu Hrvatskog radija. Govoreći o prednostima europske energetske unije, piše HRT, Vrdoljak je naglasio da Hrvatska mora biti glavni čimbenik u regionalnoj energetskoj politici jer imamo najbolju infrastrukturu.

– Mogućnost dobavljanja sirovine iz tri izvora – LNG na Krku, jadransko-jonski plinovod i vlastita proizvodnja – potencijali su da imamo najkonkurentniju cijenu energenata – kazao je. Ministar je pojasnio i da Vlada ne planira smanjiti PDV na tehnologiju koja se koristi za obnovljive izvore energije kao npr. na solarne ploče, već samo na socijalne kategorije poput osnovnih prehrambenih namirnica ili hrane za djecu.

Dodao je kako HEP-u želi status regionalnog energetskog lidera koji će kupovati tvrtke u regiji.

– Želim da budemo frajeri u regiji, da oni ne kupuju nas, već da mi kupujemo njih. HEP mora biti vlasnik nekih tvrtki u tim državama, na sve se načine probijati do njih – rekao je Vrdoljak.

>>Vrdoljak stopira elektranu Ivana Čermaka?

>>Umjesto 365 milijuna kuna, Ina će plaćati za koncesije 2 milijarde?

Komentara 29

MR
MrNo
09:46 02.03.2015.

Ne da vlada nema nacionalnu energetsku politiku nego nema nikakvu politiku. Umjesto da kreira događaje ona ih komentira. Moja energetska politika je 10 metara drva u dvorištu i da imam novaca, prebacivanje rasvjete u kući na panele jer vidim da nas vlada uvodi u mrak. I sukobe.

Avatar deziderij
deziderij
09:42 02.03.2015.

Možemo imati najbolju infrastrukturu, najbolja i najljepša prirodna bogatstva ali ništa nam to ne znači dok ne budemo imali prave ljude na pravim mjestima a to se svih ovih godina još nije dogodilo. Vrdoljak vrda, Miralem Mrsić mrsi, od Grčićaća nam se grči, premijer bezprimjerno loš itd.

AM
ameris
10:05 02.03.2015.

Vrdoljak je slavonski đilkoš koji se dobro zabavlja na naš račun.Kad ga je Milanović pozvao na razgovor o resoru odgovorio je da je njemu svejedno te da tako i onako popunjava HNS kvotu.Lega...još malo pa nikada više!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije