Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijesti iz poljoprivrede i agrobiznisa

Razmišljate li o uzgoju paulovnije

Paulovinija
Foto: Thinkstock
31.08.2016.
u 12:04

Po hektaru biljka donosi do 5 milijuna kuna svakih 7 do 8 godina uz jednokratno ulaganje manje od 20.000 kn

Paulovnija ili paulownia, kako joj je službeni naziv, plijeni pričama o ljekovitim svojstvima svojih cvjetova, širokoj uporabi u industriji i stočarstvu, nerijetko i o uporabi u kućanstvu bilo kao visokokalorično drvo za ogrjev ili kao nezamjenjiv izvor hrane u stočarstvu.

Agrobiz.hr vam donosi priču Kristijana Mikca o tome ima li budućnosti i nade u uzgoju paulovnije u Hrvatskoj.

 

>>Kristijan Mikac poduzetnik koji svoju računicu vidi u uzgoju paulovnije

 

U rujnu potražite na Agrobizu specijal o 24. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu kojim će popratiti taj međunarodni gospodarsko-obrtnički i stočarski događaj.

Tradicionalna sajamska i najveća gospodarska manifestacija u RH i regiji održati će se na Sajamskom prostoru Gudovac od 9. do 11. rujna. Također će Agrobiz biti i medijski partner panela "Zadruge i mladi - snaga za budućnost".

Čitajte što se dogodilo na mljekarskim prosvjedima u Francuskoj i provjerite zašto se pojavio problem nedostatka radnika koji će brati mandarine u dolini Neretve, a na Agrobizu možete pronaći i izvještaj o cijenama i stanju na svjetskim tržištima i burzama.

 

>>Denis Matijević: Rekordan urod mandarina nema tko pobrati

 

Dnevno nove vijesti i zanimljivosti iz svijete agrobiznisa i poljoprivrede čitajte na Agrobiz.hr. Potražite Agrobiz i na Facebooku i slobodno podijelite svoja razmišljanja o portalu, kao i ideje za sadržaj koji biste voljeli čitati u budućnosti. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije