Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamjenik Lalovca

Rađenović: Ne očekujemo rast BDP-a, na kraju godine predviđamo pad od 0,7%

Igor Rađenović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.11.2014.
u 08:29

Ćorić je kazao kako je teško pokrenuti investicijski ciklus uz stalne porezne i zakonske promjene

U emisiji 'Poligraf' Hrvatskog radija gostovali su zamjenik ministra financija Igor Rađenović, ekonomski strateg HDZ-a Tomislav Ćorić te saborski zastupnici Dragutin Lesar i Furio Radin te su osvrnuli na saborsku raspravu o proračunu.

 - Mirovinski sustav je posljedica stanje u hrvatskoj ekonomiji, a ugrožava ga negativan ekonomski, kazao je Ćorić i dodao kako je naš problem deficita neusporediv s problemom javnog duga nekih drugih zemalja članice EU.

Gosti emisije osvrnuli su i na stanje hrvatskog BDP-a uoči podataka za treći kvartal koje bi danas trebao objaviti Državni zavod za statistiku.

 - Ne očekujemo rast BDP-a te predviđamo kako će godina završiti s padom od 0,7 posto. Za sljedeću godinu predviđamo rast od 0,5 posto, kazao je Rađenović.

Ćorić je kazao kako je teško pokrenuti investicijski ciklus uz stalne porezne i zakonske promjene.

 - Stalni investitori nas zaobilaze, a deficit proračuna će biti veći od prikazanog, kazao je Ćorić.

Lesar je rekao kako prvi rebalans očekuje već krajem ožujka ili početkom travnja sljedeće godine.

>> Prepucavanja SDP-a i HDZ-a u Saboru: Vi ste zaista kvalificirani govoriti o izgubljenim godinama

Komentara 4

DU
Deleted user
11:43 28.11.2014.

Zamislite da je 91. godine netko u društvu upitao: Godina 2014., više od 2/3 min. resora u Vladi RH u rukama manjinaca i kako će onda biti u RH!? A kako drugačiji odgovoriti nego vrlo loše... I odgovor je bio točan, odnosno moto ove hrv.-srpske Vlade RH: Što gore, to bolje (nama u duši!)!

DU
Deleted user
15:22 28.11.2014.

Ako se pogledaju prognoze ove vlade kakve je davala u prošlosti, od kad su na vlasti vidi se da su svake godine pri kraju godine prihvaćali gorku činjenicu da je BDP u padu, ali su istovremeno najavljivali rast dogodine. I tako tri puta do sada.

SP
Spezispezi
14:10 28.11.2014.

U PLANU 21 lijepo piše da će ove godine rast BDP-a biti 4%, a iduće 5% !!! Šta ne čitate više tu hrestomatiju ?! Sada očekujemo od Josipovića da se narednih 7 dana negdje izgubi, jer ne može on to komentirati, njega se to ne tiče, on je predsjednik Nogometnoga saveza, njega zanima samo zeleni teren. Doduše njega i Holy jednako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije