Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NI U NJEMAČKU NI U ITALIJU

Prvi inozemni službeni put ministra Cappellija – Francuska

30.12.2016., Zagreb - U prostorijama Ministarstva turizma, ministar turizma Gari Cappelli predstavio rezultate turistickog prometa u 2016. godini te najavio aktivnosti i ocekivanja za 2017.godinu.  Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
20.01.2017.
u 10:55

Izbor je pao na Francusku zbog potencijala za nautički turizam, nautičara je iz te zemlje lani došlo čak 40 posto više nego 2015.

Ministar turizma Gari Cappelli pomalo je iznenadio izborom odredišta svog prvog službenog putovanja. To nije za hrvatski turizam najizdašnija Njemačka, pa čak ni neka zemlja s popisa deset top tržišta, već brojem noćenja dvanaesta – Francuska.

Istina, Francuza je u nas prošle godine bilo respektabilnih pola milijuna, a ostvarili su zamalo dva milijuna noćenja. Usporedba s prethodnom godinom pokazuje da ih je došlo 27.000 više, dok porast u noćenjima prema 2015. iznosi 150.000. Razlog zašto je otputovao u Francusku su, međutim, francuski nautičari.

– Francuskih nam je nautičara u prošloj godini došlo čak 40 posto više nego u 2015., što je vrlo zanimljivo i vrlo potentno za daljnji rast – poručio nam je jučer iz Francuske ministar Cappelli, koji je dolaskom htio dati na važnosti i pregovorima o uvođenju dodatnih avionskih linija u 2018.

Prvi efekti vidljivi su već nakon prijepodnevnih susreta. Zračna kompanija Volotea, koja je lani otvorila četiri zračne linije za Hrvatsku, u 2017. otvara još dvije (iz Marseillea za Split i Strassbourga za Dubrovnik), a planiraju povećati broj putnika čak 60%.

U 2018. najavljuje i otvaranje letova za Istru. Predstavnici jednog od europskih lidera apartmanskog turizma Pierre&Vacances u 2017. planiraju pak 12.000 turista za Hrvatsku.

– Francuzi su se pomalo zasitili Španjolske, Italije, Portugala i traže nove destinacije – komentira rezultate prvih sastanaka s francuskim partnerima ministar Capelli, koji kaže da su nam Francuzi dodatno zanimljivi za izvansezonu. – U svibnju, recimo, imaju čak četiri praznika. 

>> Hrvatska među najnagrađivanijim zemljama prema ocjenama putnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije