Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita tržišta

Ponovno ocjena koncentracije Agrokora i Mercatora

Mercator
Foto: Pixsell
26.11.2013.
u 12:54

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula je postupak ocjene na drugoj razini jer se smatra da bi provedbom koncentracije dviju kompanija došlo do preklapanja djelatnosti sudionika na tržištu maloprodaje mješovite robe

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula je postupak ocjene koncentracije Agrokora i Mercatora na drugoj razini, priopćili su iz AZTN-a. Podsjećaju kako je Agencija potpunu prijavu koncentracije zaprimila 28. listopada, nakon čega je objavljen javni poziv svim zainteresiranima da Agenciji dostave mišljenja i primjedbe na provedbu te koncentracije.

– Na temelju dostavljenih dokaza i drugih raspoloživih podataka i saznanja, ocijenjeno je da će provedbom ove koncentracije doći do preklapanja djelatnosti sudionika koncentracije na mjerodavnom tržištu maloprodaje mješovite robe na cjelokupnom teritoriju Hrvatske, a učinci preklapanja bit će osobito značajni na području pojedinih županija. Pri ocjeni koncentracije Agencija će pozornost posvetiti i učincima koji proizlaze iz vertikalne integriranosti koncerna Agrokor – stoji u priopćenju. 

Ističe se kako bi  provedba koncentracije mogla imati značajan učinak na tržišno natjecanje na mjerodavnim tržištima, osobito zato što se njome stvara novi ili jača postojeći vladajući položaj sudionika. Stoga ih nije moguće odobriti bez strukturnih i drugih odgovarajućih mjera i uvjeta dostatnih za otklanjanje negativnih učinaka.

U vezi s koncentracijom Tiska i iNovina, donesena je pak odluka o produženju roka za donošenje rješenja u postupku ocjene njihove koncentracije na drugoj razini. Rok je produžen za tri mjeseca, a teče od 2. prosinca 2013.

Provedbom prijavljene koncentracije Tisak će preuzeti tržišni udjel iNovina na tržištu trgovine na malo pretežito tiskom i duhanskim proizvodima u specijaliziranim prodavaonicama u Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije