Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALTERNATIVA JE VEĆ U PRODAJI

Philip Morris planira uskoro prestati prodavati cigarete

Cigareta
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
30.11.2016.
u 10:13

Calantzopoulos je kazao kako se nada da će to vrijeme zamjene proizvoda doći brzo.

Najveća svjetska duhanska tvrtka, Philip Morris, mogla bi uskoro prestati prodavati cigarete. To je za BBC otkrio izvršni direktor kompanije Andre Calantzopoulos koji je kazao i kako se s vladama dogovara prelazni period za isključivanje cigareta s tržišta.

Philip Morris već na nekoliko tržišta prodaje svoje nove IQOS bezdimne cigarete, a prodaja je počela i na tržištu Velike Britanije. Ove cigarete upola su manje od obične te i dalje sadrže duhan. Razlika je u tome što one ne gore, ne dime i ne ostavljaju pepeo. Smotuljak duhana ne umeće se u uređaj za grijanje koji ga zagrijava najviše na 350 Celizijevih stupnjeva i isparava. 

IQOS proizvodi aerosol u kojem su razine štetnih sastojaka prosječno smanjene od 90 do 95% u odnosu na dim cigarete. Phillip Morris vjeruje kako ova cigareta čini puno manje štete nego klasična.

Calantzopoulos je kazao kako se nada da će to vrijeme zamjene proizvoda doći brzo.

>> Cigareta budućnosti ne gori, ne dimi i nema pepela

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije