Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u virovitici

Panonski drvni centar vrijedan je 45 milijuna kuna i zapošljavat će šest osoba

 Panonski drvni centar kompetencija,Virovitica
Foto: Virovitičko-podravska županija
1/11
05.05.2015.
u 16:57

Istraživat će i razvijati proizvode od drva, dizajnirati ih, a transferirat će i tehnologiju prema malim i srednjim poduzetnicima

Zakopan je kamen temeljac u Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici, projekt težak 45 milijuna kuna. Kada bude izgrađen, posao će u njemu dobiti šest osoba visoke stručne spreme.

Centar će istraživati i razvijati proizvode od drva, dizajnirati ih, a transferirati će i tehnologiju prema malim i srednjim poduzetnicima. Izrađivat će i prototipe inovativnih proizvoda od drva, nudit će i poslovne savjete te kreirati robne marke.

- Još je 2012. u Razvojnu agenciju VIDRA došla je skupina poduzetnika i obrtnika iz drvnog sektora s idejom koju smo mi uobličili u projekt. Najvrjedniji je ovo trenutno projekt u Virovitičko-podravskoj županiji i početak jedne jako dobre priče koja nas dovodi u društvo najboljih županija kada je u pitanju povlačenje sredstava iz EU - istaknuo je župan Tomislav Tolušić.

Prvi je to i najveći projekt u Hrvatskoj realiziran iz Strukturnih fondova EU iz Operativnog programa Regionalne konkurentnosti 2007-2013.

Izvođač je tvrtka Lavčević-inženjering iz Splita.

>>Bez brze ceste Virovitica osuđena na zaostajanje

Komentara 1

JO
josko
08:53 06.05.2015.

Svaka investicija u principu je dobrodošla. Ali, drugovi, ne može ovo biti razumno - ako su točni navedeni podaci. Uz ovu investiciju šest VSS ljudi će raditi na istraživanju/unaprijeđenju drvne industrije. Po mojoj računici da investicija bude isplativa, svaki od ove šestirice mora stvoriti stvarne nove vrijednosti u iznosu od 2 milijuna kuna godišnje. Stvarna nova vrijednost je ono što će netko platiti toliko za to! Tipična državna investicija... jako bi me zanimalo ako je moja računica kriva i da čujem neke druge moguće podatke. Ovako ovo nema smisla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije