Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Načelno dogovorili

Od jeseni krediti HBOR-a za zimmer frei ukupno vrijedni 400 milijuna eura

HBOR
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
20.05.2016.
u 00:15

Privatni smještaj s 500.000 kreveta čini polovicu smještajnih kapaciteta, a cilj je ujednačavanje kvalitete

Oko 67.000 kućanstava koja se bave iznajmljivanjem od jeseni bi mogli do mikrokredita HBOR-a za uređenje, adaptaciju, dogradnju ili opremanje svojih soba, apartmana i kuća za odmor.

Plasman kredita u vrijednosti od ukupno oko 400 milijuna eura načelno je jučer dogovoren između ministra turizma Antona Klimana i predstavnici HBOR-a. Cilj je ujednačavanje kvalitete u svim dijelovima Hrvatske i modernizacija privatnog smještaja, što bi trebalo povući produljenje sezone i povećati prihode u zimmer freiju, koji sa svojih 500.000 kreveta čini polovicu kapaciteta domaćeg turizma.

Postigne li se konačni dogovor oko ovog kreditnog programa, uvjet za fizičke osobe, koje su registrirane za iznajmljivanje, bit će da se tom djelatnošću bave najmanje pet godina prije podnošenja zahtjeva za kredit. “Naš je cilj uključiti i dodatne partnere u projekt kako bismo pokrenuli ukupno hrvatsko gospodarstvo”, poručio je nakon sastanka ministar Kliman.      

>>Nezaposleni na burzi, a turizam ne može naći sezonce

>>Hrvatska je rijetka turistička destinacija koja se ovime može pohvaliti

Komentara 1

KO
Korisniche
07:22 20.05.2016.

Stoka bi da ima ruke otvorila prozore u kupeu vlaka prije negoli ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije