Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analitičari Ekonomskog instituta:

Očekuje se pad BDP-a zbog slabog prikupljanja poreza

BDP
Foto: Thinkstock
30.07.2014.
u 14:26

Pad BDP-a uvjetovan je i dalje vrlo slabom domaćom potražnjom i te razočaravajuće prikupljanje prihoda od poreza na dodanu vrijednost u prvoj polovini godine

Analitičari zagrebačkog Ekonomskog instituta u ovoj godini očekuju pad BDP-a od 0,5 posto, a u 2015. rast od 0,7 posto, javlja HRT. Ocijenili su da su pozitivna kretanja iz prvog tromjesečja ove godine bila privremena te prema posljednjim pokazateljima predviđaju se negativna kretanja u promjeni BDP-a.

Prema analitičarima, glavni rizici ostvarenja prognoza odnose se na način provođenja fiskalnih mjera zacrtanih procedurom pri prekomjernom deficitu te na obuhvat strukturnih reformi. Također, pad BDP-a uvjetovan je i dalje vrlo slabom domaćom potražnjom i te razočaravajuće prikupljanje prihoda od poreza na dodanu vrijednost u prvoj polovici godine.

>>'Iz krize izlazite 2015. godine. Hrvatski BDP trebao bi rasti 0,5 posto'

>>Hrvatski vanjski dug rekordnih 108 posto BDP-a!

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
07:49 31.07.2014.

smanjili ste plaće, uveli nove poreze, ukinuli božićnice, regrese, smanjili naknadu za prijevoz i onda se čudite da ljudi manje kupuju i troše te da je pao BDP, jel vi to ozbiljno...?!?

JO
josmalopanestalo
11:19 03.08.2014.

zaposliti (uhljebiti) još inkasatora i udarnički po terenu pa će nekaj prikupit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije