Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gotovo paradoksalno

Burze gube smisao, nemaju koga zaposliti

Audi
Foto: Armin Weigel/DPA/PIXSELL
08.04.2015.
u 07:30

Ukupno gledajući u Njemačkoj je nezaposleno 4,8 posto građana, odnosno 2,9 milijuna ljudi

Gotovo paradoksalno zvuči vijest koja dolazi s njemačkog tržišta rada, na kojemu je broj nezaposlenih toliko nizak da je država odlučila otpustiti čak sedamnaest tisuća radnika zavoda za zapošljavanje.

Broj nezaposlenih prenizak je i jednostavno nema potrebe za tolikim brojem radnika na burzi rada. U odjelima njemačkog zavoda za zapošljavanje koji raspolažu budžetom od 38 milijardi eura trenutačno radi 97 tisuća ljudi, a nakon gašenja radnih mjesta ostat će ih oko osamdeset tisuća.

Ukupno gledajući u Njemačkoj je nezaposleno 4,8 posto građana, odnosno 2,9 milijuna ljudi. Istodobno, u Hrvatskoj je nezaposlenih 316.111 ili 18,5 posto.

>> 'Kad vide boju kože, odjednom je radno mjesto već popunjeno'

>> 'Mladi moraju raditi na sebi i usavršavati se za nove poslove'

Komentara 10

R0
R00kie
08:19 08.04.2015.

kod nas takodjer u zadnjih 20 god nezaposlenosta varira...od 400 tisuca pa sve do malo iznad 200 tisuca ali broj uhljeba u zavodu za zposljavanje samo raste

DA
Djeca_Arbata
15:18 08.04.2015.

U Njemačkoj treba zatvoriti Zavod za zapošljavanje jer nema nezaposlenih, a kod nas, u Hrvatskoj treba zatvoriti Zavod za zapošljavanje jer nikome ne mogu naći posao pa su potpuno nepotrebni...

ST
Startrack
15:46 08.04.2015.

Tekst je glupav do nebesa. Burze gube smisao jer postoje burze rada na internetu. U USA burze rada nikad nisu ni postojale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije