Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN MILOLOŽA:

'Nema u svijetu države koja je uspješna, a da nema vlastitu proizvodnju'

Ivan Miloloža
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/34
10.12.2014.
u 18:22

Budućnost je u akumulatoru, poručio je rektor Boras

Predstavljanje knjige autora Ivana Milolože, vlasnika Munje, ''Razvoj strateškog marketinga u industriji baterija'' iznjedrilo se u društveni događaj na kojem se u prepunoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu tražilo mjesto više. Knjigu je predstavio rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras koji je iskoristio priliku da pozove gospodarstvo na tješnju suradnju sa znanošću.

– Budućnost je u akumulatoru – poručio je Boras napomenuvši da Njemačka do 2020. na svojim ulicama očekuje milijun električnih automobila. Iskoristio je rektor priliku da naglasi važnost autonomije Sveučilišta, a poduzetnicima je poručio da im za uspješno širenje na strana tržišta trebaju znanja koja znanost nudi.

– Nema u svijetu države koja je uspješna, a da nema vlastitu proizvodnju. Hrvatska ima potencijal da ponovno postane relevantna industrijska zemlja – istaknuo je Miloloža podsjetivši da u svim tvornicama automobila i dalje rade strojevi koje je proizvela Prvomajska, tvornica od čije se budućnosti odustalo 90-tih.

Sredstva od prodaje knjige idu u zakladu udruge Prsten za školovanje studenata slabije ekonomske moći.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

>> U jednoj večeri skupili više od milijun kuna za Kolindu Grabar Kitarović

Komentara 6

SE
sestrićna
20:49 14.12.2014.

naravno da nema..to je valjda svima jasno...

MA
marsovac
00:16 15.12.2014.

akumulator munja je za startati auto, cak ju ni za to nebi kupio...........baterije za elektro aute su sasvim nesto drugo. Decko moj to je veliko iskustvo, znanje i velika ulaganja. I Njemci imaju problema sa tom tehnologijom a ovi..........Hoce nam objasniti da onaj koji zna napraviti ficu i to po locenci da se moze mijeriti i u formulo1..........koji supljoglavac. I onda nam se zeli kroz naslov clanaka sugerirati da bi to trebala drzava podmazati........Neznalice, lopovi, supljoglavci,............hocete jos jednom da se plati vasa nesposobnost i neznanje.

Avatar Glina74
Glina74
18:22 11.12.2014.

Mililoža kako kažeš u Njemačkoj očekuju milion elektro automobila a kakova je stvarnost to ne znaš jer ti je tvoj ne kakovi savjetnik negdje pročitao vjerojatno u BILD zeitungu a ti ponavljaš i sam nemaš blage vezi sad se uspoređuješješ da Njemačkom hahahahaha pljuc pljuc pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije