Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska gospodarska komora

Nastavlja se pohod na Iran, interesa ima

15.12.2015., Zagreb - Luka Burilovic, predsjednik HGK.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
10.10.2016.
u 07:00

Sredinom godine brojna domaća delegacija bila je u posjetu Iranu, uspostavljena je suradnja, a interes da se ona nastavi obostran je

Nakon što je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović sredinom godine s predstavnicima HGK predvodila brojnu gospodarsku delegaciju u Iran, zemlju koju nakon sankcija preplavljuju zainteresirane kompanije za uspostavu suradnje, Komora nastavlja suradnju te sljedeći tjedan vodi tri domaće tvrtke – Brodosplit, Uljanik i Industrius na sajam IRANIMEX 2016 te u posjet Teheranu gdje će se sastati s predstavnicima nadležnog ministarstva za brodogradnju, kao i institucija povezanih s tim sektorom – od brodovlasnika do brodskih prijevoznika.

Brodosplitu je to prvi posjet u Iran, a zbog atraktivnosti tržišta i oni očekuju da će uspostaviti buduću suradnju. Ista su očekivanja i tvrtke Industrius, koja dolazi iz sektora kotlogradnje, a koja, kažu, prvi put ide na to tržište u istraživanje poslovnih mogućnosti.

Potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Želimir Kramarić potvrđuje da postoji velik interes njihovih članica za suradnju s Iranom, a što je već i potvrđeno prilikom ovogodišnjeg posjeta s predsjednicom.

– Sudjelovanje u delegaciji omogućilo je tvrtkama uspostavu, kao i održavanje kontakata tj. pregovora s iranskim partnerima. Zato je Hrvatska gospodarska komora organizirala posjet svojih članica, ponajprije tvrtki iz sektora brodogradnje, sajmu IRANIMEX i na sastanak s predstavnicima nadležnog ministarstva i institucija. Osobito važnom smatramo organizaciju sastanaka s iranskim tvrtkama jer postoji velika vjerojatnost sklapanja izvoznih poslova naših tvrtki s iranskim partnerima – kaže Kramarić.

Mohammad Reza Sadegh, veleposlanik Islamske Republike Iran u RH na vlastitu inicijativu je prije neki dan posjetio predsjednika HGK Luku Burilovića. Razgovarali su o trenutačnom stanju gospodarskih odnosa, a zaključeno je da interes za suradnju postoji s obje strane te da treba nastaviti s aktivnostima koje će uklanjati prepreke i uspostavljati nove kontakte između gospodarstvenika dviju zemalja. 

>> Može li itko zaustaviti masakr Assadovih, ruskih i iranskih postrojba

Komentara 2

Avatar KiM
KiM
08:18 10.10.2016.

kraljica opet u Iran i Afghanistan?

TO
tolitol
12:02 13.10.2016.

Ima interesa, ima "pohoda", ima posjeta, samo nema informacija o konkretnim ugovorenim poslovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije