Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeftiniji i dizel

Najveći pad cijene benzina od 23. prosinca prošle godine

gorivo
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
30.06.2015.
u 10:25

Cijena Eurodizela sedmi tjedan zaredom nije porasla.

Nakon šest tjedana sinoć je prvi put pala cijena benzina, a taj je pad i najveći u 2015. godini.

Cijena litre Eurosupera 95 u utorak je pala najviše u ovoj godini, odnosno od 23. prosinca. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, većina naftnih kompanija (Ina, Tifon, Petrol i Plinski Centar Zagreb) snizila je cijenu ove vrste goriva za čak 20 lipa, dok su ostale snizile cijenu za 11 lipa (Crodux) i 13 lipa (Lukoil). Sada se litra Eurosupera 95 prodaje u rasponu od 10,25 do 10,31 kunu.

Cijena Eurodizela sedmi tjedan zaredom nije porasla

Litra Eurodizela također je jeftinija. Ova vrsta goriva kod većine kompanija snižena je za šest lipa i sada se prodaje u rasponu od 9,26 do 9,34 kune. Inače, cijena Eurodizela sedmi tjedan zaredom nije porasla. U tom razdoblju spremnik od 50 litara pojeftinio je 12,5 kuna.  

Prvi put nakon pet tjedana pada, litra autoplina u utorak je poskupjela za 19 lipa. Ovo je ujedno i najveće poskupljenje ove vrste goriva u posljednja tri i pol mjeseca. Sada se litra autoplina prodaje po cijeni od oko 3,53 kune, ovisno o kompaniji i lokaciji.

>>Benzin poskupio, dizel pojeftinio: Vozače 'spasio' tečaj dolara

>>Poskupio Eurosuper 95 za 7 lipa, očekuje se nastavak rasta cijena

Komentara 4

NE
Nenadjebivi
11:14 30.06.2015.

Koliko bi samo cijena goriva ali i svega ostaloga bila jeftinija da nemamo tako visoki PDV ali eto treba poplačati sve te državne uhljebe , političare i ostale koji dobro žive na grbači osiromašenog naroda , da barem rade svoj posao kako treba pa bi i to još nekako bilo podnošljivo.

GI
gismund
11:56 30.06.2015.

nakon što je zbog vladinih trošarina enormno poskupio pa potom poskupljivao nekoliko tjedana za redom, sad je benzin malo pojeftinio i mi bi kao trebali biti sretni jer i dalje zbog vladine pohlepe plaćamo najskuplji benzin u okruženju?!? dajte nemojte nas raditi bedacima....

Avatar Point_of_view
Point_of_view
08:30 01.07.2015.

Rudolf Diesel je bio njemacki inzenjer, po kome je gorivo dobilo ime. Znaci nije dizel, nego diesel. Kad ce te konacno tudjice poceti pisati korektno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije