Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović u Seattleu

'S Microsoftom već imamo ozbiljna i temeljita partnerstva'

Zoran Milanović s Amy Hoods
Foto: Twitter/ Vlada RH
1/3
29.09.2014.
u 23:27

Milanović se s čelnicima Microsofta sastao u središtu te tvrtke, u Redmondu, 26 kilometara udaljenom od Seattlea.

– Sastanak je bio prigoda za razgovor o načinima na koje mobilne i 'cloud' tehnologije mogu poduprijeti gospodarski razvoj bilo kojeg grada ili države i uistinu imati stvaran utjecaj na te zajednice – izjavila je izvršna direktorica Microsofta Amy Hood nakon sastanka s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem.

Tehnološki div Microsoft prva je od pet vodećih informatičkih tvrtki koje Milanović planira posjetiti tijekom svog boravka u SAD-u, gdje namjerava čelne ljude IT kompanija zainteresirati za ulaganja u Hrvatskoj. Milanović se s čelnicima Microsofta sastao u središtu te tvrtke, u Redmondu koji je 26 kilometara udaljen od Seattlea.

Posebna kompanija

Da se radi o zanimljivim razgovorima jer ''ti ljudi odlučuju na kraju o tome gdje će i što i koliko investirati“, napomenuo je premijer Milanović po završetku susreta s Hood.

- Ovo je posebna vrsta kompanije, ona se mijenja iz godine u godinu, to je naprosto jedan koncept budućnosti, znanja i povezanosti - istaknuo je premijer Milanović i dodao, priopćava Vlada, da se radi upravo o sektorima iz kojih dolaze i ministri koji su s njim u izaslanstvu, Siniša Varga i Vedran Mornar. Predsjednik Vlade kazao je i da se radi o ozbiljnim i temeljitim partnerstvima koja se već realiziraju kroz centre inovacija u Hrvatskoj, a u kojima sudjeluje Microsoft Hrvatska.

- Partneri smo i u nekim stvarima smo kao Vlada i kao država napredni, u nekim sustavima digitalizacije, prikupljanja podataka, od e-Hrvatske, elektroničkog zdravstva, fiskalizacije, stvari koje neke države uopće nemaju, a u nekim stvarima još moramo učiti i vidjeti - rekao je premijer ističući da se u slučaju Microsofta ne radi o klasičnom investitoru. - Ali, zarade i općenito margine u ovom poslu su ogromne - zaključio je.

Moćna žena

Izvršna potpredsjednica i financijska direktorica Microsofta s kojom se premijer danas susreo nalazi se na 48. mjestu Forbesove liste najmoćnijih žena na svijetu. U Microsoftu je od 2002. godine, a na poziciju izvršne direktorice došla je u svibnju 2013.

Podsjetimo, premijer Milanović rekao je kako će čelnicima IT kompanija istaknuti prednosti Hrvatske, a to su, kako je naveo, blizina srcu Europe, obrazovano stanovništvo, infrastruktura i Vlada koja zna što hoće.

>> Milanović na put u SAD o svom trošku poveo i sina

>> Tko je Amy Hood, potpredsjednica Microsofta koja je primila Milanovića

Komentara 43

TE
TechnoCroat
22:38 29.09.2014.

Vlado Hrvatske, dajte i ton uz ovu sliku. Platit cu porez dva puta samo da cujem ovo drustvo tutleka, loleka i boleka kako pregovaraju.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:38 29.09.2014.

Ako će prićati njima o Hrvatskoj kako prića nam u Saboru, onda smo na konju, laži samo...

Avatar dott980
dott980
20:30 29.09.2014.

na prvu mi se učinilo : "sa četnicima" Microsofta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije