Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkup dionica

Maras poručio Vrdoljaku: Pred javnost treba izići s definiranim rješenjima za Inu!

Gordan Maras
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
24.07.2014.
u 16:58

MOL je uoči sutrašnjeg petog kruga pregovora oko Ine od hrvatske Vlade zatražio da službeno objavi namjeru otkupa

SDP podržava zaštitu nacionalnih interesa i razvoj Ine, podržava da se situacija u toj kompaniji konačno riješi, ali se pred javnost treba izići s definiranim rješenjima – kazao je danas ministar poduzetništva Gordan Maras. Time je kritizirao istup ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka koji je prije dva dana Bloombergu izjavio da bi za Hrvatsku najbolje rješenje bilo otkup Ininih dionica, ali da modela za provedbu plana još nema.

MOL je uoči sutrašnjeg petog kruga pregovora oko Ine od hrvatske Vlade zatražio da službeno objavi namjeru otkupa. Vlada pokušava pronaći rješenje za kredit, no pitanje je hoće li i to biti dovoljno mađarskoj kompaniji jer su interes za dionicama Ine pokazale i ruske naftne kompanije kao što je Gazprom. Rusi su navodno spremni za dionice platiti dvostruko više od Hrvatske.

>>Ekskluzivno: MOL traži do 3 milijarde eura, Vlada spremna dati najviše 1,6 milijardi

Komentara 6

TC
Tchongee
08:20 25.07.2014.

Hrvati, ucite od prof Orban, madjari kupuju sve strateske firme nazad tako da prvo sa raznim zakonima, porezima, extraporezima skoro upropaste, istrebljulje te firme (banke, elektroprivredu, telekom sektor itd,) pa ih otkupe za male pare. Madjarska vlada je bas tako juce otkupila nazad od Bajerise Landbank, MKB banku, ali su otkupili i plinske reservoare, snabdevace plinom, razne distributere plinom, energijom, vodom itd.

AN
Android
17:41 24.07.2014.

Do sad je htio biti ministar financija a sad ministar gospodarstva.

AN
ANM
18:25 24.07.2014.

Jakuševac spika! Tražimo puno, al za neku pinku meni, može jeftinije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije