Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija HGK na Jelačićevu trgu

Kupnja domaćeg špeka čuva radna mjesta

kupujmo hrvatsko
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
30.09.2016.
u 06:00

Nakon 19 godina akcije koja je već postala brend, već 98% građana čulo je za nju, a 60-70% njih zainteresirano je za kupnju hrvatskih proizvoda

Teško je probiti se na tržištu, no tko god na ovakvim sajmovima nešto kuša, neće otići praznih ruku. Ljudi osjete što je domaće, kvalitetno... tako da smo u nepunih godinu dana sa zasekom, zagorskom salamom i špekom, paštetom od čvaraka... ušli već u 15-ak delikatesnih prodavaonica od Makarske do Zagreba – kaže Zvjezdana Dončević, direktorica Eko kuhače iz Šenkovca, jedne od 300-tinjak tvrtki i OPG-a koji se od jučer predstavljaju u akciji HGK Kupujmo hrvatsko u Zagrebu.

Kad bi potražnja za proizvodima domaćih proizvođača porasla samo 5%, ojačalo bi hrvatsko gospodarstvo, sačuvala se radna mjesta i stvorile pretpostavke za otvaranje novih, poručio je čelnik HGK Luka Burilović. Nakon 19 godina akcije već 98% građana čulo je za nju, a 60-70% njih zainteresirano je za kupnju hrvatskih proizvoda bez obzira na cijenu, pokazala su istraživanja. – Zadnjih pet godina iz Hrvatske je otišlo više od 100 tisuća mladih, obrazovanih ljudi, a na zavodu je trenutačno više od 211 tisuća nezaposlenih. Kupujmo hrvatsko je rješenje – poručio je Burilović, naglasivši kako je pozitivan odnos prema vlastitom proizvodu najbolji način iskazivanja domoljublja.

Još kad bi i se i država trgla u tom pitanju, od javne nabave do rješavanja administracije i nepoštene trgovačke prakse. – Gušimo se u dampingu i stalnim akcijama trgovaca, visokim nametima i neplaćanju isporučene robe. Na kraju nam se jedino i isplati prodavati na sajmovima i kućnom pragu – kaže Vladimir Tomaić iz otočke sirane Runolist.     

>> Svi vole domaće, pa tako i bučino ulje, čaj ili kozji sir s konopljom

Komentara 16

LI
list68
08:06 30.09.2016.

Dok sam mogao imati svoje, imao sam, a sada mi je svejedno. Ovi što promoviraju i prodaju Hrvatsko, nisu baš takvi kakvim se predstavljaju, tajno kupuju svašta i onda nama serviraju kao domaće "eko proizvode". Sam sam se uvjerio u to.

DU
Deleted user
07:16 30.09.2016.

Ja bih najradije kupovao sve domaće i Hrvatsko ali nažalost moja mirovina to ne može pratiti..

DU
Deleted user
08:11 30.09.2016.

Jeftinije se doma napravi čvarci kobasice i ostalo, jer te cjene koje oni drže su ionako dobre samo za državne činovnike zbog kojih je tako skupo proizvoditi domaću hranu. Ono bar neki benefit od skupih proizvoda da se činovnicima uzmu pare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije