Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša statistika

Končar D&ST u prvom polugodištu sa 9,8 milijuna kuna dobiti

novac
Davor Puklavec/PIXSELL
23.07.2014.
u 19:27

Profit kompanije u prvom je polugodištu potonuo 28,4 posto, a pao je i prihod, na 316,8 milijuna kuna

Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u prvih su šest mjeseci ove godine ostvarili 9,8 milijuna kuna neto dobiti, što je pad za 28,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Ukupni prihodi te tvrtke u prvom polugodištu iznosili su 316,8 milijuna kuna i manji su jedan posto, dok su ukupni rashodi porasli za 0,5 posto, na 304,4 milijuna kuna. Prema podacima iz financijskog izvješća, prihodi od prodaje u prvih su šest mjeseci iznosili 310,2 milijuna kuna i u odnosu na isto lanjsko razdoblje manji su za 1,1 posto. Pritom su prihodi u Hrvatskoj smanjeni za 15 posto, na 59 milijuna kuna, dok je izvoz povećan za 3%, na 251 milijun kuna te čini 81% prihoda od prodaje, navodi se u izvješću.

Krajem lipnja vrijednost ugovorenih poslova iznosila je 650 milijuna kuna.

>>Vlada prodaje Končar da bi spasila Petrokemiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije