Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESTIŽNI SAJAM NEKRETNINA

Kličko posjetio hrvatski štand u Cannesu

Klitschko
Foto: HGK
1/2
15.03.2017.
u 15:41

MIPIM je posjetilo više od 5.000 investitora i 23.000 sudionika iz 90 zemalja, čime ovaj sajam potvrđuje vodeću poziciju među investicijskim sajmovima u svijetu

Na najvećem i najprestižnijemu sajmu investicija MIPIM koji se održava od 14. do 17. ožujka u Cannesu u Francuskoj, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko posjetio je štand Hrvatske gospodarske komore.

Tom prigodom HGK predstavlja šest hrvatskih agencija za nekretnine: Bodulo nekretnine, Broker grupa, Kastel-Zagreb, Opereta nekretnine, Smart-Invest Immobilien i Spiller Farmer.

MIPIM je posjetilo više od 5.000 investitora i 23.000 sudionika iz 90 zemalja, čime ovaj sajam potvrđuje vodeću poziciju među investicijskim sajmovima u svijetu. Također, održalo se više od stotine konferencija na kojima je sudjelovalo više od 3800 predsjednika raznih uprava.

- MIPIM je odlično mjesto susreta investitora iz cijeloga svijeta“, kazao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, dodajući da je bolje jednom vidjeti, nego stoput slušati o tome.

Predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK Dubravko Ranilović istaknuo je da već drugu godinu zaredom Udruženje poslovanja nekretninama pri HGK nastupa na ovom prestižnom sajmu nekretnina. Siguran je kako će se ostvariti brojni poslovni kontakti koji će hrvatskih poduzetnicima omogućiti pronalaženje kvalitetnih investitora.

- Sudjelovanje na ovom sajmu pruža mogućnost nalaženja investicijskog partnera za naše projekte. Uspostavili smo dobre kontakte s investitorima koji žele ulagati u turistički sektor, ali i u ostale zanimljive projekte na području Dalmacije. Posebnost MIPIM-a jest u cjelodnevnom programu, prezentaciji, mogućnostima razgovora s ključnim ljudima velikih hotelskih lanaca, razvojnim inženjerima (developerima) i konzultantima do kojih bez posredovanja HGK i nastupa na ovom sajmu ne bismo mogli doći -  rekao je direktor tvrtke Bodulo nekretnine Zoran Karlović.

Vlasnik tvrtke Smart-Invest Immobilien Milan Mandić kazao je da je sajam kvalitetan što potvrđuje i činjenica da na njemu izlažu mnoge svjetske agencije, a da su prisutni i značajni investitori. 

- Ovo je prava prilika za nas i zahvaljujemo na pomoći HGK što nam je omogućila priliku za nastupom na ovom sajmu. Zadovoljan sam što smo uspjeli ostvariti brojne poslovne kontakte koji će nam svakako pomoći u budućem poslovanju“, istaknuo je Mandić.

- Došli smo da bismo vidjeli kakvi su trendovi na području nekretnina za ovu i sljedeću godinu. Također, ovo je prilika i za susret s postojećim poslovnim partnerima, s obzirom na to da se već 19 godina bavimo ovim poslom. Održali smo nekoliko poslovnih razgovora s potencijalnim investitorima i iskreno se nadamo uspješnoj suradnji - rekao je direktor tvrtke Spiller Farmer Patrick Franolić

>> Potrošnja se uspinje već 29. mjesec, ali je niža nego 2008.

>> 'Kapital je prepoznao povoljne trendove i stabilnost u Hrvatskoj'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije