Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Kako napuniti poduzetničke zone i zaposliti građane?

23.01.2009.,Sibenik - Tvornica lakih metala,TLM Photo: Hrvoje Jelavic/Vecernji list
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
VL
Autor
Branimir Bradarć
03.03.2015.
u 15:44

Na području najistočnije županije postoji osam aktivnih zona koje će sada također biti kategorizirane prema djelatnostima

Na području Vukovarsko-srijemske županije, kao i većine drugih hrvatskih županija, gotovo svaki grad kao i niz općina imaju svoje gospodarske ili poduzetničke zone. Međutim, veliki problem je taj što su te zone prazne ili poluprazne te da je malo njih koje su zaživjele u pravom smislu riječi.

– Prije desetak godina bio je trend osnuj poduzetničku zonu i biti ćeš dobar gradonačelnik ili načelnik. Problem je što nije bilo sustava niti vizije što se s tim želi postići. S novim zakonom želi se sustav zona usmjeriti u pojedinu djelatnost, odnosno, da zona prema svojim karakteristika bude proizvodna, uslužna, logističko distributivna…, kaže direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast Ivan Rimac. Na području najistočnije županije postoji osam aktivnih zona koje će sada također biti kategorizirane prema djelatnostima. Tako bi zona u Vukovaru, s obzirom na karakteristika, trebala biti logističko distributivna.

Rimac dodaje i kako najveći broj upita zainteresiranih ulagača dolazi za zone u Gradištu, Otoku i Vukovaru ali i kako problem županijskih zona nisu lokacije nego dostupnost kvalitetne radne snage. S ciljem unaprjeđivanja stranih ulaganja Agencija Hrast izradit će Katalog investicijskih mogućnosti i projekata Vukovarsko-srijemske županije koji će, između ostalog, objediniti najsvježije informacije oko mogućih lokacija za ulaganja, uvjeta investiranja kao i uvid u privatne poduzetničke projekte na području županije. Rimac pojašnjava kako će Katalog biti dostupan u tiskanom obliku, kao web verzija na internetu ali i da će se napraviti  aplikacija za mobitele.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar d-ano
d-ano
16:23 03.03.2015.

U ove zone novac se moze ulozit ali nikad nes dobit nazad ono sto si ulozio a kamoli zaradit,,,,,,,,,,,,,,,da ne govorim o lokalnim despotima koji sjedu 8 sati na stolicam i razmisljaju kako da uberu svoju proviziju za zapocete ite i odobrene projekte za koje su vec jednom dobru proviziju indirektno kasirali ,,a nije im bilo dosta,,,,

DI
District
19:03 03.03.2015.

pa da na ovo pitanje, 20 godina nakon rata, jos nitko nema odgovora, pocinje me ozbiljno zabrinjavati;-)

DU
Deleted user
11:33 04.03.2015.

tako da svi politicari u hrvatskoj pocine kolektivno samoubojstvo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije