Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 15 godina

Ivica Mudrinić prelazi u DT, novi šef HT-a Davor Tomašković?

Davor Tomašković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
29.11.2013.
u 19:30


U HT-u podsjećaju da je Ivici Mudriniću 24. listopada produljen mandat

Ivica Mudrinić više neće voditi najveću telekomunikacijsku tvrtku u Hrvatskoj, veliki T-HT, već će, navodno, prihvatiti jednu od čelnih funkcija u središnjici kompanije Deutsche Telekoma, doznaje Večernji list.

Poštuje kompetencije

Poslovna zajednica u Hrvatskoj, iz koje dolaze ove informacije, komentira kako Mudrinić već neko vrijeme pokazuje znakove da je petnaest godina na istaknutoj kompanijskoj poziciji dovoljno. Ivica Mudrinić vodio je uspješno kompaniju i u privatizaciji i u transformaciji od državnog monopolista do tržišnog lidera kao jedan od najdugovječnijih predsjednika uprava na ovim prostorima.

Umjesto Ivice Mudrinića na čelo kompanije trebao bi, doznajemo, zasjesti Davor Tomašković. On je pak, nakon sedam godina provedenih na čelu Tvornice duhana Rovinj, 1. svibnja ove godine otišao s te pozicije. Slovi i za jednog od najuspješnijih menadžera mlađe generacije.

Prema komentarima poslovne zajednice ova promjena na čelu Hrvatskog telekoma, kao i ostanak Ivice Mudrinića u branši, posebice na savjetničkoj funkciji, dobra je za kompaniju jer HT-u donosi promjene, a istovremeno se ne odriče Mudrinićevih kompetencija koje je stjecao godinama.

Mudrinić u SAD-u

Poslovni krugovi smatraju kako je dobro, ako se informacije obistine, da na čelo kompanije uprava DT-a ne dovodi stranca, nego ponovno iskazuje povjerenje domaćem menadžeru. U HT-u, tvrde, ne mogu komentirati ove informacije te istovremeno podsjećaju da je Ivici Mudriniću 24. listopada ove godine produljen mandat na mjestu predsjednika uprave tvrtke na još tri godine počevši od 1. siječnja 2014. Do komentara Ivice Mudrinića nismo uspjeli doći jer je na službenom putu u SAD-u.

Komentara 22

LI
ličkavučina
21:01 29.11.2013.

DT ga sklanja iz Hrvatske. Znaju oni kako su došli do kompanije pa uklanjaju svjedoka. Kad ode u Njemačku ako ga naši organi budu tražili da se vrati na telefon će se javiti Merklica.

Avatar PROTIV
PROTIV
19:37 29.11.2013.

Još jedna privatizacija koju bi kad bi imali pošten dorh i usokok trebalo provjeriti od A do Ž! Kad sve ovo vidimo onda je se glupo čuditi kako kod nas svi kradu pošto na kraju jedva vide zatvora!

Avatar Houston
Houston
21:56 29.11.2013.

Steta sto malo ljudi zna proslost i pozadinu Ivice Mudrinica. Nista on nije izumio u Kanadi i nikakve patente nije imao. Njegov dolazak je iscenirao HDZ-e i od njega stvorio ono sto je on danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije