Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio 145 glasova

Ivić Pašalić pobijedio na izboru za funkciju u HGK

ivić pašalić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/5
04.05.2016.
u 18:06

Protukandidat Zdravko Jelčić, predsjednik Uprave Spin Valisa, dobio je podršku iz 81 tvrtke

Žurna izrada sektorske strategije, zabrana izvoza trupaca i sječe na panju kako bi sirovina postala dostupnija lokalnim tvrtkama, objava kataloga svih proizvodnih kapaciteta, revizija kvota za obnovljive izvore energije na drvnu masu te brendiranje slavonskog hrasta, glavne su točke istaknute u programima oba kandidata za predsjednika Udruženja drvno-prerađivačke industrije pri HGK-a za mandatno razdoblje do 2020. godine, Zdravka Jelčića, predsjednika Uprave Spin Valisa i Ivića Pašalića, vlasnika tvrtke Mundus Viridis.

Pobijedio je Pašalić sa 145 glasova, dok su Jelčića podržali iz 81 tvrtke. Borba za novi mandat i čelnu poziciju ove strukovne grupacije ilustrirala je do sada neviđene detalje, ne samo u drvno-prerađivačkom sektoru. U utrku za predsjednika krenulo je čak pet kandidata no, u finišu su ostali Jelčić i Pašalić. Lobiranja su na noge digla gotovo cijelu drvnu industriju pa je Skupštini održanoj u Zagrebu nazočilo 300 predstavnika od obrta i malih pilana do velikih tvrtki iz svih krajeva RH (pravo glasa imalo 230), dok je na prethodne dvije Skupštine održane 2012. i 2008. nazočilo 60, odnosno 30 izaslanstava tvrtki.

Pašalić je u uvodnom nastupu naglasio kako mu je “prekipjelo gledati što se događa u i oko drvne industrije s obzirom na neviđenu bahatost i neznanje svih političkih garnitura koje su krojile sudbinu ovog sektora" i stoga se odlučio kandidirati.

“Ne želim da smo taoci takvih odnosa. Politika je jednom šoping-centru, treba li uopće reći velikom uvozniku, darovala 700 milijuna kuna kroz komunalnu infrastrukturu u momentu dok je našem sektoru ukinula potpore. Je li to na tragu strategije razvoja kakvu treba hrvatsko gospodarstvo”, zapitao je Pašalić dodavši kako su ga neki već prozvali da osniva stranku.

“Moja su politička stranka sto zaposlenika kojima moram osigurati posao i plaću”, ustvrdio je.

“Ne tražim mandat na četiri ili osam godina, trebam godinu dana za provedbu najavljenih projekata. Ne napravim li sve što sam obećao, sam ću odstupiti”, zajamčio je.

>> Ivić Pašalić ide na izbore za moćno mjesto u HGK koje kontrolira 10 posto izvoza

Komentara 14

Avatar NeNormalan
NeNormalan
19:05 04.05.2016.

nebi li trebalo malo potegnuti pitanje petog ortaka i dubrovačke banke?

TB
taras.buljba
19:44 04.05.2016.

ode nasa suma.

DU
Deleted user
19:51 04.05.2016.

a joj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije