Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
west gate

Investicija od 500 milijuna kuna u Splitu

westgate
Foto: West gate
1/9
21.04.2015.
u 15:16

Novo sjedište Splitske banke seli se u West Gate, novi poslovni kompleks koji se gradi u Splitu

Novo sjedište Splitske banke seli se u West Gate, novi poslovni kompleks koji se gradi u Splitu, potvrđeno je u utorak. Riječ je o dva nebodera u koje se ukupno ulaže 500 milijuna kuna, a prema procjenama ulagača u novim bi prostorima posao moglo naći i do 1200 ljudi.

– Splitska banka već duže vrijeme planira novo sjedište zbog potrebe konsolidacije poslovanja s postojećih deset različitih lokacija u Splitu. Novo sjedište, koje će tehnološki i s aspekta energetske učinkovitosti biti izgrađeno po najvišim standardima, našim će klijentima omogućiti još viši nivo usluge, našim djelatnicima bolje uvjete rada, a Splitu vrijednu investiciju. Dodao bih i novu i interesantnu vizuru pristupa centru grada – rekao je Andre-Marc Prudent, predsjednik Uprave Splitske banke koji je s investitorima i gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom obišao gradilište. Baldasar je istaknuo da će Split dobiti jednu od najviših zgrada u ovom dijelu Europe, ali, što je najvažnije,mogućnost otvaranja novih radnih mjesta što ga posebno veseli.

Glavni izvođač radova na projektu je Tehnika, a kako je potvrdio njezin predsjednik Uprave Filip Filipec radovi počinju u svibnju i trebali bi biti završeni u roku. Investitor je pojasnio da se primopredaja objekta očekuje u lipnju 2016. Glavni arhitekt je Otto Barić, a interes za korištenje novog poslovnog kompleksa, prema informacijama iz krugova investitora, pokazao je i svjetski poznati lanac hotela koji bi ugovor trebao potpisati u lipnju ove godine.

– Toranj A, u cijelosti će isfinancirati Privredna banka. Za Toranj B smo aplicirali na kredit HBOR-a pri čemu smo osigurali 30 posto vlastitih sredstava, a računamo na podršku sa 70 posto ukupnih sredstava obzirom da je riječ o projektu koji ima obilježje turističkog projekta. Ovi će objekti biti na ponos svih građana Splita, te dati neke nove smjernice u urbanom razvoju grada – komentirao je Josip Komar, predstavnik investitora.

Komentara 1

DO
doktor1
14:02 22.04.2015.

Kako to da Splitska banka ne financira barem dio a seli se u objekt??? Otkad su poslovni prostori "turistički projekt" i otkad HBOR financira gradnju zgrada???? U Zagrebu ima masa novih zgrada (recimo najnoviji neboder Sky Tower) koja zjapi prazna.. Može se svašta napraviti a čemu i kome i da li opće to služi je drugo pitanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije