Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA

Industrijska proizvodnja porasla za 1,4 posto

tvornica
ilustracija
02.09.2014.
u 18:41

Godišnja stopa rasta najviša je od siječnja

Industrijska proizvodnja porasla je u srpnju na godišnjoj razini za 1,4 posto, nakon što je u lipnju zabilježen oštar pad. I u prvih pet mjeseci ove godine industrija je neprestano rasla, što je bilo najdulje razdoblje njezina rasta još od početka recesije 2009. godine.

Godišnja stopa rasta najviša je od siječnja, a posljedica je učinka baznog razdoblja te jačanja inozemne potražnje na izvoznim tržištima, navode analitičari Raiffeisenbank Austria. Najviše je, 8,2 posto, rasla proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju, a proizvodnja energije pala je za 4,2 posto.

>> Peti mjesec rasta, ali nema oporavka

>> 'Stanje u gospodarstvu nije se bitno promijenilo u posljednja tri mjeseca'

Komentara 3

Avatar Jalnuški
Jalnuški
20:54 02.09.2014.

A gdje to?

IV
ivanlovin
19:45 02.09.2014.

Ma normalno pozitivne vijesti nisu na naslovnicama. Klima u novinarstvu samo negativne vijesti su vazne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije