Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministrova logika

Grčić krivca za pad industrijske proizvodnje pronašao u - prošlogodišnjem rastu!

Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
29.07.2014.
u 13:58

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku industrijska proizvodnja u lipnju bilježi pad od 1% u odnosu na svibanj

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić komentirao je danas podatak Državnog zavoda za statistiku o padu industrijske proizvodnje za 1% u lipnju.

Bijela lista

Grčić je krivca pronašao u lanjskom lipnju kada je zabilježen značajniji rast industrijske proizvodnje pa je tako protumačio svježe podatke DZS-a. Ministar Mirando Mrsić rekao je kako je svrha objave liste poduzetnika koji ne isplaćuju plaće radnicima izmijenjena jer je u posljednjih sedam dana ukupno 311 tvrtki isplatilo zaostale plaže prema 2,5 tisuće radnika.

U tom smislu, ministar Grčić rekao je kako Vlada razmišlja o uvođenju tzv. Bijele liste, na kojoj bi se našle tvrtke koje ispunjavaju sve obveze prema radnicima, državi. Grčić je rekao da se čak razmišlja da se na neki način nagradi te tvrtke no nije želio reći o kakvim nagradama razmišljaju.

Pad i na godišnjoj razini

Osim pada u proteklih mjesec dana, industrijska proizvodnja bilježi pad i u usporedbi s lipnjem 2013. za 1,7%. U odnosu na lipanj 2013. godine, energija je manja za 11,2%, intermedijarni proizvodi za 1,4%, dok su Trajni proizvodi za široku potrošnju veći za 3,5%. Kapitalni proizvodi veći su za 1,5%, a netrajni proizvodi za široku potrošnju za 0,4%.

Detaljnije informacije možete potražiti ovdje.

 >>Tvrtke na kunu dobiti imaju 3,5 kuna rashoda

Komentara 6

ZO
zoom
14:17 29.07.2014.

ovo je Bogu za plakati tko vlada ovom državom :-((

Avatar oneworld
oneworld
14:43 29.07.2014.

dobro hrvatska i stoji kad se vidi tko je vodi

IS
Iszrian
13:32 29.07.2014.

''Blagi oporavak'', mo'š si misliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije