Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na financijskom tržištu

HUP osnovao koordinaciju nebankarskih institucija

HUP,Igor Škrgatić
Foto: HUP
09.10.2014.
u 11:29

Koordinacija je izabrala i predsjedništvo koje će u mandatu od jedne godine voditi: Igor Škrgatić predsjednik i dopredsjednice Melite Marčete (voditeljica Akademije Zagrebačke burze) i Ane Pirije Benaković

U HUP-u je osnovana Koordinacija nebankarskih institucija na financijskom tržištu koja okuplja sve institucije koje djeluju u financijskom okruženju kao što su predstavnici leasinga, factoringa, kreditne posrednike, kreditne unije, fondove i dr. srodne institucije koje čine značajni dio današnjeg financijskog tržišta. Osnivanje Koordinacije je, priopćava HUP, pokrenuto na inicijativu samih članova iz ove djelatnosti s ciljem kvalitetnijeg organiziranja na tržištu, boljeg gospodarskog povezivanja s ostalim djelatnostima, ali i boljeg organiziranja unutar same grupacije što im omogućuje platforma HUP-a.

Koordinacija je izabrala i predsjedništvo koje će u mandatu od jedne godine voditi: Igor Škrgatić predsjednik i dopredsjednice Melite Marčete (voditeljica Akademije Zagrebačke burze) i Ane Pirije Benaković (predstavnica Hrvatske udruge kreditnih unija). Igor Škrgatić je ujedno dopredsjednik HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika te je zadnjih 10 godina karijere proveo na odgovornim pozicijama u financijskoj industriji, od leasing industrije, bankarstva, osiguranja, private equity-a do mikrofinanciranja

- Koordinacija nebankarskih institucija na financijskom tržištu osnovana je radi potrebe da se javnost upozna s postojanjem i načinom rada institucija na financijskom tržištu koje ne djeluju unutar bankarskog sustava. Koordinacija će se uključiti u sve procese stvaranja održivog okvira za razvoj institucija na financijskom tržištu i sudjelovat će u radnim grupama prilikom izrade ili izmjene pojedinih propisa - izjavio je predsjednik Koordinacije Igor Škrgatić.

Koordinacija će artikulirati stavove o svim zbivanjima na financijskom tržištu koja se tiču djelovanja pojedinih članova, a time i Koordinacije u cjelini. Uključit će se u procese stvaranja održivog okvira za razvoj institucija na financijskom tržištu i sudjelovati u radnim grupama prilikom izrade ili izmjene pojedinih propisa. Neki od najvažnijih ciljeva Koordinacije prepoznati su u iniciranju zajedničkih projekata od interesa za članove te jačanje suradnje s mrežom članova udruženih u HUP u smislu razmjene iskustava, dobre prakse, pokretanje novih poslovnih odnosa i sudjelovanja u međunarodnim projektima. Kroz niz aktivnosti posebno pažnju dat će se važnosti uloge financijske pismenosti kroz kontinuiranu edukaciju građana, ali i poslovnih subjekata. Koordinacija će se uključiti u promociju financijske pismenosti i sve inicijative kojim se promiče financijska odgovornost od najranije dobi kroz formalno obrazovanje i cjeloživotno učenje. Koordinacija je otvorena za sve predstavnike koji djeluju u našem okruženju.

>>Gordana Deranja nova predsjednica HUP-a

>>Zaposlenih u javnoj upravi dvije tisuće više nego 2004.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije