Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trgovina

Hrvatska više nije vodeći partner BiH

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.04.2014.
u 16:44

Hrvatska je nakon ulaska u Europsku uniju, odnosno automatskim izlaskom iz Cefte, skliznula na mjesto tek trećeg izvoznog tržišta

Kako piše Indikator.ba, u prvom tromjesečju ove godine BiH je u Njemačku izvezla robe u vrijednosti 344,9 milijuna konvertibilnih maraka (KM) uz istovremeni uvoz od 434,4 milijuna KM.

Hrvatska je nakon ulaska u Europsku uniju, odnosno automatskim izlaskom iz Cefte, skliznula na mjesto tek trećeg izvoznog tržišta na koje su bosanskohercegovačke tvrtke plasirale 228,6 milijuna KM vrijedne proizvode, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Kad je posrijedi statistika uvoza, Hrvatska je i na tom području ostvarila lošiji rezultat skliznuvši na drugo mjesto. U prvom kvartalu Hrvatska je izvezla u BiH robe za 404 milijuna KM, Italija je treći najznačajniji izvoznik u BiH.

>> Nakon ulaska RH u EU izvoz hrane u BiH pao 45%. Koga to brine!?

Ključne riječi

Komentara 2

IV
IvanaKnin
20:36 26.04.2014.

A što sad je kriva Europska unija, kao Italija nije u uniji,kakav je to članak koji ne prikazuje detaljan uvoz i izvoz i tko je na kojem mjestu.I tko nam brani da izvozimo ako imamo šta i u BiH aa i na veće tržište EU od 500.000,00 i nešto milijuna ljudi, ne vidim logiku da imamo bolje i veće tržište u tkz. regionu,i da nam je jedino to izlaz.Manite se te komunističke propagande.

Avatar Izdajnik
Izdajnik
17:56 23.04.2014.

Logično..sva nadanja Europe se ostvaruju..Italija je bliža od Hr ..to nam Europska unija donosi balkanskim budalama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije