Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako će se razvijati Komora

HGK s Vladom želi uvesti novi model za izvoz i investicije

HGK, Plenković, Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
14.01.2017.
u 08:00

Šef HGK Burilović pohvalio se da je za njegova mandata prepolovljen proračun, a plan je da udio članarina svedu na 50% do 2022.

Predstavnici Hrvatske gospodarske komore na čelu s predsjednikom Lukom Burilovićem sastali su se u Banskim dvorima s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima Martinom Dalić, Goranom Marićem, Zdravkom Marićem i Tomislavom Čorićem te predstavili aktivnosti Komore u cilju rasterećenja gospodarstva i stvaranja učinkovitijih usluga HGK svojim članicama, kojih je više od 110 tisuća.

Razgovaralo se i o unapređenju suradnje HGK i Vlade kako bi se stvorili jednostavniji i konkurentniji uvjeti poslovanja u Hrvatskoj. Istaknuto je da HGK podržava provođenje strukturnih reformi u gospodarstvu i Vladin Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva.

Govorilo se o konkretnim aktivnostima, primjerice o uvođenju modela podrške izvozu i privlačenju investicija, odnosno internacionalizaciji HGK kroz suradnju Komore, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Predstavljeni su i strateški ciljevi HGK do 2022. godine, pri čemu je posebno istaknut razvoj gospodarske mreže informacija, edukacija i internacionalizacija tržišta.

Burilović je nakon sastanka novinarima rekao da je njegovim dolaskom na čelo HGK prije tri godine gotovo prepolovljen proračun, a Komora se odrekla velikog dijela članarine i potpuno ukinula doprinos.

– Naš je cilj, i idemo prema tome, samofinanciranje. Plan je da do 2022. godine udio članarina u našim prihodima bude oko 50 posto, a ostalih 50 posto iz vlastitih prihoda i sredstava EU – rekao je Burilović. Podsjetio je i da 97% članica HGK danas plaća 42 kune članarine mjesečno. Ovog tjedna Burilović je predložen na novog člana NO Podravke, no nije komentirao slijede li i promjene u upravi.

>> HGK: Pomaci u kreditnom rejtingu ohrabruju, ali...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije