Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčić potvrdio

Za svakih 100 kn prihoda od kamata na štednju plaćat će se 12 kn

Branko Grčić u Međimurskoj županiji
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
05.09.2014.
u 15:46

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić potvrdio je da se 1. siječnja uvodi porez na štednju po stopi od 12 posto

- Pravo je vlasnika da daje novu energiju i poticaj javnim poduzećima. Uostalom, mi smo to i najavili prije sedam mjeseci na skupu uprava i nadzornih odbora javnih poduzeća. Ta nova svježa energija i snaga mogu samo doprinijeti daljnjem razvoju tih tvrtki – komentirao je smjene u HEP-u potpredsjednik Vlade Branko Grčić na otvorenju 13 milijuna kuna vrijedne sportske dvorane OŠ Ivana Gorana Kovačića u Svetom Jurju na Bregu u Međimurskoj županiji.

Govoreći o paketu poreznog rasterećenja, rekao je da promjena poreznih stopa donosi povećanje plaća za milijun zaposlenih građana, što je poticaj osobnoj potrošnji. - Oko dvije milijarde kuna više ide u osobnu potrošnju, i to je svakako doprinos da oporavak BDP-a bude brži - istaknuo je Grčić. Tu je i mjera plaćanja PDV-u na temelju naplaćenih računa, čime će se poboljšati likvidnost malog poduzetništva. Snažan je to poticaj za oko 140.000 do 150.000 obrtnika i malih poduzetnika.

- Hrvatskoj i poduzetništvu trebaju i dobre vijesti, a ovo spada u to – zaključio je Grčić.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić potvrdio je da se 1. siječnja uvodi porez na štednju po stopi od 12 posto, što je, dodao je, najniža stopa u Europi. To je dogovoreno s Europskom komisijom. Iznio je i primjer kako će se za svakih stotinu kuna prihoda od kamata na štednju plaćati 12 kuna, i to bez izuzetaka. Bit će to i jedna od mjera koja će pomoći županijama, gradovima i općinama koje će zbog nove porezne politike ostati bez dijela prihoda. Osim toga, na raspolaganju će im biti i fond za izravnanje, u koji će se slijevati i novac od poreza na kamate, rekao je Grčić novinarima na otvorenju sportske dvorane u Međimurju. Govoreći o promjenama u upravi HEP-a, rekao je slijedi razdoblje u kojem će se definirati nova uprava HEP-a. - Važno je da nova uprava krene putem prethode i da dovršimo u ovome trenutku najznačaniji projekt HEP-a, a to je izgradnja velike termoelektrane Plomin C - rekao je Grčić. Druga faza pripreme tog projekta je završena.

OŠ Ivana Gorana Kovačića ima nešto više od 400 učenika, a nastava tjelesnog odvijala se dosad u preuređenoj učionici od svega šezdesetak četvornih metara. Dvoranu koju su financirali Ministarstvo regionalnog razvoja, Općina i Međimurska županija, koristit će i 40 općinskih udruga. Od izdavanja građevinske dozvole do otvorenja prošlo je čak osam godina.

>> Grčić: Ugovorili smo 581 milijun eura iz EU fondova

>> Milanović: Ne možemo dalje na način na koji smo se vukli zadnjih 10 godina

Foto: Ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Komentara 55

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
17:25 05.09.2014.

j... vas onaj tko je glasao za vas !!!!!

Avatar nijeminišta
nijeminišta
16:15 05.09.2014.

e jadne li vlade - JEDINO što ovi bogci znaju je povećati poreze...

CH
CH2710
16:58 05.09.2014.

Imam u zagrebačkoj banci nešto siće... i zatvorit ćiu račun - ne radi poreza, nego zato što mi svaki mjesec uredno s računa skidaju po 5 kn, a kamata je nula. Čudno poslovanje. Da bar kamata pokrije tih 5 kuna, ali... bankari su jako gladni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije