Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fondovi EU

Grčić: Ogroman posao je pred nama, čeka nas osam puta više sredstava nego dosad

Branko Grčić u Međimurskoj županiji
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
21.10.2014.
u 13:37

Rat nam je otežao put u EU i oduzeo 10 godina, rekao je potpredsjednik Vlade...

- Ogroman posao je pred nama, moramo se dobro pripremiti i ići sigurnim putem da apsorbiramo što više novca iz fondova EU - rekao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić na predstavljanju rezultata Akademije regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Riječ je o pilot-projektu pokrenutom u lipnju ove godine s ciljem informiranja i obrazovanja studenata o svim aspektima korištenja EU fondova. U projektu sudjeluje deset udruga sa 150 studenata iz raznih dijelova Hrvatske, a traje do prosinca. Grčić je rekao da se ovaj event poklopio s važnim događajem.

- Danas ćemo isporučiti Partnerski sporazum, ključni strateški dokument na temelju kojega ćemo idućih sedam godina crpiti sredstva iz fondova EU - rekao je Grčić Rekao je da nas čeka osam puta više sredstava nego dosad i naglasio važnost kvalitete projekata. - Nije bitno samo uzeti novac. Bitno je kuda taj novac ide - rekao je.

Komentirao je kako se neki čude što je Hrvatska, za razliku od drugih tranzicijskih zemalja u Europi, još uvijek u recesiji, naglasivši kako nam je rat otežao put u EU i oduzeo 10 godina. - Integracija u EU već sad pokazuje efekte - rekao je Grčić. - Zamislite da je Hrvatska ušla 2004. ili 2007. godine. Mladim ekonomistima poručio je da ih čeka novo tržište, konzultantsko, koje kod nas još nije razvijeno, pa taj posao obavljaju strane tvrtke.

- To je ono što danas rade neki drugi ljudi. Mi želimo da to rade naši ljudi - rekao je Grčić. Roko Andričević, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, rekao je kako je nezaposlenost mladih veliki problem u Europi i u Hrvatskoj, kako postoji vrlo malo ureda za savjetovanje te kako mladima nedostaju horizontalne vještine. U dosezanju tih vještina, dodao je, kroz različite projekte mogu im pomoći fondovi EU. - Siguran sam da će se rezultati uskoro vidjeti - rekao je Andričević.

>>Grčić o izlasku HZZO-a iz riznice: Već imamo zakon koji regulira to pitanje

>>Grčić o preporukama EK: Napredak je napravljen, ali on nije dovoljan

Komentara 2

TH
than
14:31 21.10.2014.

Rat nam oduzeo 10 godina, a vi 4 godine. Sto je najzanimljivije razorniji ste u tih 4 godine na vlasti, nego sto je bio rat u 10 godina. A i ovo ljeto je isto bilo razorno. Sram ga bilo, jerr nije bilo vruce, pa nam BDP pao zbog manje ispijenog pica i sto klime nisu radile. Jel' tako druze Grcicu ? A njegovu pricu o fondovima je bezveze komentirati. Uhljebili podobne, a ne sposobne i sada se cude kao pura d... sto to ne funkcionira kako su zamislili. I na kraju nitko nema nikakve odgovornosti, niti sankcija za nerad. Zasticeni svi kao bijeli medvjedi...

DU
Deleted user
22:25 21.10.2014.

Vežite se polijećemo!! hahahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije