Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAGANJE U KOMPLEKS

Gradonačelnik Burić: Drago nam je da je Šibenik zanimljiv investitorima poput Brada Pitta

brad pitt
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/9
21.09.2016.
u 11:57

Burić je podsjetio na niz infrastrukturnih projekata, od izgradnje kolektora i odvodnje u punom obuhvatu, do projekata uređenja šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Baronea, a sada i sv. Ivana.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić izrazio je u srijedu zadovoljstvo što je Gradsko vijeće usvojilo cjelovite izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP), koji se po prvi put mijenja još od 1988. godine, a zadovoljan je i interesom poznatog američkog glumca Brada Pitta za ulaganje u kompleks Zablaća, gdje se planira gradnja hotelsko-turističkog resorta.

Gradonačelnik Burić izjavio je Hini kako je novi kroj GUP-a, strateškog prostorno planskog dokumenta, obuhvatio preko dvije tisuće hektara kopnene i 500 hektara morske površine, od kojega očekuje da će omogućiti sustavni razvoj šibenskog područja.

Naglasio je kako je novi GUP temeljito zaštitio povijesnu jezgru Šibenika kao kulturno bogatstvo, ali i otvorio mogućnost novim investicijama u građevinskom sektoru. Prije svega, za investicije je otvoreno područje Zablaća, odnosno lokaliteta Male i Velike Soline gdje bi se, prema ideji koja postoji već godinama, izgradio hotelsko-turistički resort čija se vrijednost procjenjuje na oko dvije milijarde eura. Planiraju se i prateći sadržaji poput golf igrališta i tematskog parka, kao svojevrsne kulturno-obrazovne točke za prezentaciju gospodarskih aktivnosti Šibenika od njegova postanka, poput solanastarih zanata.

Gradonačelnik nije želio nagađati je li poznati glumac Brad Pitt, koji je nedavno boravio u Šibeniku navodno obilazeći lokacije na kojima bi želio investirati, jedan od ulagača u zablaćki kompleks. "Hoće li Pitt zaista ulagati u projekt pokazat će vrijeme", kazao je Burić, ali i izrazio zadovoljstvo što Šibenik privlači interes i tako poznatih imena jer to, poručio je, znači da se u gradu napravilo mnogo kada je riječ o investicijama i sveukupnom razvoju gradskog područja.

Burić je podsjetio na niz infrastrukturnih projekata, od izgradnje kolektora i odvodnje u punom obuhvatu, do projekata uređenja šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Baronea, a sada i sv. Ivana, za koje je grad dobio 41 milijun kuna iz EU fondova. Sve to, uz niz manjih investicija, doprinijelo je popularizaciji Šibenika među investitorima, istaknuo je.

Osim Zablaća, novi kroj GUP-a otvorio je prostor za ulaganje u područje bivše tvornice TEF, gdje je predviđena gradnja turističkih sadržaja s dvije tisuće kreveta.

Ukupno je, naglasio je Burić, 250 hektara površine Šibenika namijenjeno izgradnji stanova i kuća, a za mješovitu namjenu određeno je 184 hektara.

Kao cilj gradske uprave naveo je da do 2030. godine Šibenik postane jadranski centar zelenih industrija, kako je i navedeno u njegovoj razvojnoj strategiji, ali i da otvori prostor sustavnom razvoju koji će gradu omogućiti razvoj, a njegovim stanovnicima bolji životni standard.

>> Brad Pitt želi uložiti novac u šibenski Beverly Hills: 'Obilazak smo namjeravali obaviti u tajnosti'

>> Hrvatska je najljepša zemlja koju sam vidio

Komentara 1

Avatar Merkwürdigliebe
Merkwürdigliebe
21:11 21.09.2016.

Toliko zanimljiv da je ostavio Angelinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije