Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA

Građevinski radovi u drugom tromjesečju veći za 4 posto

Građevina
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
21.09.2016.
u 08:09

Vrijednost izvršenih građevinskih radova u drugom tromjesečju iznosila je 5,2 milijarde kuna

Vrijednost izvršenih građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima izvela poduzeća s više od 20 zaposlenih, u drugom je tromjesečju ove godine veća za 4 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je u prvih šest mjeseci na godišnjoj razini porasla za 4,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Vrijednost izvršenih građevinskih radova u drugom tromjesečju iznosila je 5,2 milijarde kuna, od čega je 3,68 milijardi ostvareno s vlastitim radnicima, a 1,55 milijardi s podizvođačima.

Za prvih šest mjeseci ove godine ta je vrijednost iznosila 9,2 milijarde kuna, od čega 6,4 milijarde s vlastitim radnicima, a 2,8 s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi poslovnih subjekata s 20 i više zaposlenih u drugom je tromjesečju bila veća za 28 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je u razdoblju od siječnja do lipnja veća 10,7 posto.

Pritom je vrijednost novih narudžbi u drugom tromjesečju iznosila 3,9 milijardi kuna, a u razdoblju od siječnja do kraja lipnja 7,18 milijardi kuna. Na zgradama je u drugom tromjesečju vrijednost novih narudžbi iznosila 1,6 milijardi kuna, a na ostalim građevinama 2,3 milijarde kuna.

Prema vrstama građevina i radova, vrijednost izvršenih radova ostvarena s vlastitim radnicima u drugom tromjesečju je iznosila 3,68 milijardi kuna, od čega 1,6 milijardi kuna na zgradama, a dvije milijarde kuna na ostalim građevinama.

Vrijednost tih radova za šest mjeseci iznosila je 6,4 milijarde kuna, od toga 2,96 milijardi na zgradama i 3,4 na ostalim građevinama.

>> Cijene padaju: Evo koliko u Hrvatskoj košta četvorni metar stana

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije